Societat 16/12/2020

Condemnen, deu anys després, a dos anys de presó un home que va intentar violar la seva veïna a Alcúdia

El processat ha acceptat la pena, que no haurà de complir si en tres anys no comet cap delicte de la mateixa naturalesa

A. T.
2 min
El condemnat aquest matí a l'Audiència de Palma

PalmaL'Audiència Provincial de Palma ha jutjat aquest dimecres un home que va intentar violar la seva veïna a Alcúdia fa ara deu anys. L'acusat ha admès els fets i ha acceptat una condemna de dos anys de presó, que no haurà de complir si en un termini de tres anys no comet cap delicte de la mateixa naturalesa. Tot i això, la Fiscalia s'ha oposat a l'acord i ha demanat que complís la pena, atès que abans dels fets jutjats avui ja el varen processar per una altra agressió sexual.

Inicialment, el Ministeri Fiscal demanava cinc anys de presó i 11 mesos per un delicte d'agressió sexual. Ara, tot i tenir el benefici de la suspensió de pena a canvi de no delinquir, l'individu estarà en llibertat vigilada durant cinc anys i no podrà acostar-se a menys de 500 metres de la víctima ni comunicar-se amb ella durant 13 anys.

L'home estava en crida i cerca des de l'any 2011 i, finalment, va ser detingut l'octubre del 2019. Els fets pels quals se'l jutjava avui es remunten al matí del 13 de juliol de 2010. Segons l'escrit d'acusació del Ministeri Públic, l'home estava assegut al portal del seu edifici quan va arribar la seva veïna. En aquell moment, es va tirar damunt ella, la va intentar besar i li va llepar una orella.

La dona, després d'empènyer-lo, va intentar fugir per un dels passadissos, però l'home la va enxampar i li va fer tocaments a les zones íntimes, mentre ella demanava que aturàs. A més, l'agressor li va davallar els pantalons i la va intentar violar, però no ho va aconseguir gràcies a la resistència que va oposar la víctima. Quan el va aconseguir empènyer, va córrer cap al seu apartament, on es va tancar finalment.

stats