Societat 07/10/2019

Condemnen el clan dels Lobato a 39 anys de presó per 21 atracaments

Les defenses dels acusats han aconseguit un acord amb la Fiscalia i l'acusació particular

Ara Balears
1 min
L'Audiència provincial de Palma. / ARA BALEARS

PalmaCondemnen el clan dels Lobato a 39 anys i set mesos de presó per una vintena d'atracaments comesos entre els anys 2016 i 2017. Els deu membres del grup han confessat els fets davant el tribunal de l'Audiència de Palma. Les defenses dels acusats han aconseguit un acord amb la Fiscalia i l'acusació particular per acceptar els càrrecs a canvi de reduir la petició de condemnes, que inicialment sumaven 120 anys i 9 mesos de reclusió.

L'acord ha inclòs l'exoneració d'una de les dues dones processades i la consideren una mera encobridora dels fets. Els altres nou processats han estat considerats culpables d'integració d'un grup criminal i de robatori. A més, dos dels encausats han estat condemnats per atemptar contra guàrdies civils i dos més per tràfic de drogues.

Les penes més elevades ascendeixen a 6,5 i 6 anys i la més baixa és de 9 mesos de presó. En total les condemnes sumen un terç de què originalment plantejava la Fiscalia. Els béns i els diners que van robar els acusats tenien un valor aproximat de 230.000 euros. Els integrants del grup van perpetrar en total 21 assalts a establiments comercials, seus d'empreses i habitatges, totes elles allunyades de nuclis urbans a municipis com Bunyola, Santa Maria, Consell, Sa Pobla, s'Alqueria Blanca, Algaida i Pòrtol, entre d'altres.

La Guàrdia Civil va desarticular l'agost de 2017 aquesta banda organitzada en una operació denominada 'Circonia', en la qual es van dur a terme 12 registres domiciliaris en els municipis de Llucmajor, Inca, Lloret de Vistalegre i a Palma. Les primeres detencions es van dur a terme el 24 d'agost d'aquest any en el precís moment en què el grup criminal es disposava a perpetrar un nou robatori, aquesta vegada en un xalet pròxim a la localitat de Petra.

stats