Societat 04/01/2021

Les compres de Reis a grans superfícies col·lapsen els accessos de Palma després de les restriccions

Les coes són conseqüència de les restriccions sanitàries que els obliguen a tancar durant el cap de setmana

Ara Balears
1 min
Cues a l'autopista per accedir al Fan Mallorca Shopping

PalmaLes compres de Reis a grans superfícies provoquen coes als accessos de Palma, com per exemple al carrer Aragó i a l'entrada del Fan Mallorca Shopping. Aquest col·lapse és conseqüència de les restriccions sanitàries que van entrar en vigor el passat cap de setmana i que els obliguen a tancar. "El cap de setmana previ als Reis és el segon més important de l'any, després del Black Friday, i ens hem vist obligats a tancar. Això s'ha notat en la facturació. No creiem que ho puguem recuperar tot, però sí que tenim previst que avui faríem les vendes del cap de setmana", explica a l'ARA Balears el director de Comunicació d'El Corte Inglés, Toni Sánchez.

"Tenim un 30% d'aforament i això provoca coes d'unes 40 persones, però no ens sorprèn", comenta Sánchez. Cal recordar que una de les mesures sanitàries és l'aforament limitat del 50% als aparcaments de les grans superfícies, una restricció que també afecta El Corte Inglés, ja que, a causa d'aquesta mesura, s'han format "les coes al carrer Aragó", apunta.

Fonts de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) assenyalen que en aquests moments els centres comercials compleixen amb els aforaments i amb les mesures sanitàries establertes. "Són dies de demanda real i les vendes que fan els comerços són per comprar els regals dels Reis", apunten. No obstant això, a centres comercials com el de Porto Pi, les vendes no han aconseguit reactivar-se. "La limitació de l'aforament és del 30%, però aquest dilluns dematí no hem arribat ni al 20%", comenten fonts internes de Porto Pi.

stats