Societat 19/11/2020

El comitè d'IB3 contradiu la versió que els directius han donat al judici per la internalització

Segons els treballadors externalitzats, els responsables de l'ens públic han negat que els donassin ordres directes

A. T.
2 min
Membres del comitè d'IB3 diecres als jutjats

PalmaEl comitè d'Informatius d'IB3 ha desmentit en un comunicat aquest dijous la versió que els directius de l'ens públic varen donar, amb orientació de l'Advocacia del Govern, al judici per la internalització de dimecres. Segons els treballadors externalitzats, els responsables varen defensar que s'han limitat a un exercici de "col·laboració" i "coordinació" i que no els varen donar ordres directes.

Els editors i el personal d'informatius, en canvi, defensen que sí que hi ha una "relació jeràrquica" en "acostar-se a la taula d'un treballador per demanar-li un tractament informatiu determinat o donar indicacions per telèfon sobre com ha de fer la seva feina". Ara, esperen que això "quedi demostrat als jutjats".

El jutjat Social número 3 de Palma va acollir ahir el judici per les demandes dels primers deu treballadors, del total de 134, que es varen posar contra l'ens de radiotelevisió pública i l'empresa adjudicatària des del 2017, Liquid Media S.L. Els treballadors varen anunciar que continuarien endavant amb les demandes el 10 de febrer d'aquest any després que l'acte de conciliació al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) acabàs sense acord. Els nou membres del comitè i una treballadora havien presentat el passat 23 de gener de manera conjunta un intent de conciliació previ a les demandes.

15 anys de subcontractes

Segons va explicar el comitè aleshores, la via judicial és "l'única" que queda per "posar fi a un sistema d'externalització que perjudica tots els treballadors subcontractats". "Volem que la justícia dictamini sobre la legalitat del sistema actual i si tenim dret a ser treballadors d'IB3 en igualtat de condicions amb el personal de l'ens públic", segons varen assegurar en un comunicat.

Aquesta acció legal arriba després de 15 anys de subcontractes que "han provocat una gran degradació de les condicions laborals", segons va denunciar el comitè dels informatius aquest dilluns en un comunicat difós a les xarxes socials. El judici, a més, es fa justament quan Liquid Media S.L. –del grup Mediapro– ha perdut la nova licitació dels informatius davant Dalton Audiovisual –del grup Lavínia.

stats