Societat 28/11/2020

Comencen les reunions per decidir l'ús de les galeries de la plaça Major

Els dies 1, 2 i 4 de desembre es duran a terme les taules sectorials amb motiu del procés participatiu organitzat per l'Ajuntament de Palma

Ara Balears
2 min
Les galeries comercials de la plaça Major en plena decadència.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha informat aquest dissabte que els propers dies 1, 2 i 4 de desembre es duran a terme les taules sectorials creades en el procés participatiu per definir els usos de les galeries subterrànies de la plaça Major. En total, s'han organitzat tres taules sectorials, en què participaran 31 entitats de tipus social, veïnal, comercial, infantil i juvenil "que representen de manera plural la societat de Palma", segons el Consistori.

D'acord amb el procediment establert, a les taules hi assistirà un portaveu de cada entitat que prèviament haurà recollit les aportacions de tots els integrants per tal de poder exposar-les el dia de la reunió. A més, es donaran a conèixer els objectius generals envers el futur de les galeries, s'explicaran les línies estratègiques i les conclusions generals extretes de totes les taules duites a terme.

Les taules començaran a les 10 del matí i hi haurà una desena d'integrants. Per a la primera, de dia 1 de desembre, s'ha convocat ARCA, Orgull Llonguet, Fundació Gadeso i JAM, pel que fa a entitats ciutadanes. Afedeco i Fundació Vicenç Ferrer hi participaran com a comerciants; FVVCP, AV Banc de l'Oli, AV Calatrava-Monti-sion-Santa Clara i AV Canamunt com a associacions veïnals. Finalment, com a representants d'infants i joves hi assistirà l'AMIPA de l'Escola Graduada.

El dimecres dia 2 serà el torn de les següents entitats ciutadanes: Palma XXI, Músics del Carrer (AMCM) i Ciutat per a qui l'habita. Pel que fa a comerciants, hi participaran Pimeco i l'Altra Senalla. Les associacions veïnals presents seran AV la Calatrava, AV la Seu, AV Porta de Santa Margalida i AV la Llotja-Born, mentre que l'AMIPA del CEIP Aina Moll ho farà en representació d'infants i joves.

La darrera taula tindrà lloc el divendres 4 i hi assitiran Amics dels llaços grisos, COAIB i EAPN inclusió social com a entitats ciutadanes. Com a comerciants hi seran PIMEM i la Cambra de Comerç. Respecte de les associacions veïnals, hi participaran FAAVV, AV Sant Jaume, AV Sant Nicolau i AV Puig de Sant Pere. En darrer lloc, el Consell de la Joventut de les Illes Balears hi serà present en representació d'infants i joves.

stats