Societat 06/05/2022

Comencen les obres de la residència de Son Dureta, que duraran 18 mesos

El nou centre donarà feina a un centenar de persones en estar acabat i operatiu

ARA Balears
1 min
Imatge de l'inici de les obres de la residència de Son Dureta.

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports ha iniciat aquest divendres les obres de la nova residència pública que es construeix a la zona de l'antic recinte de l'hospital de Son Dureta de Palma, que tindrà 120 places per a persones grans amb dependència. Ara, l'empresa adjudicatària de les obres té un termini d'execució de 18 mesos.

Es tracta d'un edifici de planta rectangular sobre una superfície de 5.900 metres quadrats, amb tres plantes, una de les quals es preveu que tingui un accés directe al bosc de Bellver. Concretament, l'equipament està configurat en sis mòduls de convivència per tal que cadascun s'assembli tant com sigui possible a una llar i així oferir una atenció com més personalitzada millor.

Amb aquest centre, es preveu donar feina a un centenar de treballadors una vegada estigui en funcionament. El cost de l'equipament és de 10,4 milions d'euros, que es financen a través dels fons europeus de Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR). En aquest sentit, la consellera Fina Santiago ha declarat que "s'integra en el model que proposava Europa per a aquests fons: serveis sostenibles energèticament i que modifiquin l'economia europea".

"És una residència per a les persones, d'espais en mòduls que faciliten la convivència, que respon a l'estratègia de sostenibilitat i introdueix l'economia de les cures, la qual no només permet la cohesió social, sinó que genera llocs de feina", ha afegit.

stats