Societat 09/06/2023

El Col·legi de Metges de les Balears incorpora 156 MIR

El 35,9% d'ells s'han format a les Balears; el 49,3%, a la resta d'Espanya i el 13,4%, a l'estranger

ARA Balears
1 min
Alguns dels nous membres del Col·legi de Metges de les Balears.

PalmaEls 156 metges MIR que s'han incorporat a les seves places a les Balears han rebut aquest divendres el carnet de col·legiats al Col·legi de Metges de les Illes Balears (Comib). En un comunicat, l'òrgan ha informat que el 35,9% d'ells s'han format a les Balears; el 49,3%, a la resta d'Espanya i el 13,4%, a l'estranger.

L'encarregat de donar-los la benvinguda ha estat el president del Comib, Carles Recasens, que els ha assegurat que "el Col·legi estarà al seu costat" durant la carrera professional. En la mateixa línia, els ha animat a participar de la vida col·legial, "per construir entre tots "un Col·legi que és obert, dinàmic, modern i que vol comptar amb les noves generacions per afrontar els reptes actuals i els que estan per venir".

Predomini de les dones

Durant l'acte de presentació, la junta del Comib ha explicat als residents els serveis d'atenció i protecció de què podran disposar a partir d'ara, les iniciatives col·legials de suport als residents o la responsabilitat dels MIR en l'exercici professional.

Les especialitats amb major representació són les de Medicina Familiar, amb 53 professionals, i Pediatria, amb 12. Dels nous col·legiats, 127 són dones i 29, homes, i passen a formar part dels 6.763 metges col·legiats que hi ha actualment a les Balears. Per centres, l'Hospital Universitari de Son Espases és el que té més MIR, amb 60 residents nous, seguit de l'Àrea d'Atenció Primària de Mallorca, amb 44; Son Llàtzer, amb 29; l'Hospital de Manacor, amb 9; l'Àrea de Salut d'Eivissa, també amb 9, i la de Menorca, amb 3 residents nous.

stats