Societat 07/12/2021

El Col·legi de Graduats Socials demana una rectificació dels terminis de la Seguretat Social per poder conciliar

Reclamen que els terminis de presentació de baixes de treballadors i variacions de contracte tornin a ser de sis dies naturals

ARA Balears
1 min
Els graduats socials volen que es que rectifiquin els terminis de presentació de tràmits administratius telemàtics.

PalmaEl Col·legi de Graduats Socials de les Illes Balears ha reclamat aquest dimarts que els terminis de presentació de baixes de treballadors i variacions de contracte tornin al termini dels sis dies naturals que tenien fixats. Segons l'entitat, l'objectiu d'aquesta petició és que els professionals puguin conciliar.

Segons han explicat en un comunicat, fins a l'any 2015 el termini per comunicar una baixa d'un treballador o una variació de la seva situació era de sis dies naturals, però els terminis es van modificar i es van reduir, fet que obligà a comunicar aquestes situacions dins dels tres dies naturals següents.

Així, expliquen que aquests tres dies naturals obliguen que els dies festius, ponts, dates com Nadal i Pasqua els graduats socials "no puguin atendre la seva situació familiar i personal perquè són els responsables de complir els terminis establerts". A més, el Col·legi exposa que això provoca que els despatxos dels graduats socials no es puguin tancar perquè han de tenir personal disponible que atengui els possibles moviments de baixes o variacions o, en cas contrari, l'obligació d'estar connectats digitalment.

Per tot això, l'entitat sol·licita a la Tresoreria General de la Seguretat Social que rectifiqui els terminis de presentació de tràmits administratius telemàtics per poder facilitar la conciliació laboral i familiar del col·lectiu. La presidenta del Col·legi, Apol·lònia Julià, ha manifestat que els terminis que els obliguen a complir són cada vegada més curts i es veuen "obligats a treballar 365 dies a l'any".

stats