Societat 16/06/2023

El Col·legi d'Infermeria concedeix 40.000 euros en ajudes a la investigació

Un comitè d'experts internacionals ha valorat cadascun dels projectes presentats

ARA Balears
1 min
Imatge recurs d'una infermera treballant.

PalmaEl Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (Coiba) ha concedit enguany 40.000 euros per al finançament de cinc projectes d'investigació encapçalats per infermers de les Illes, en el marc de la XXII convocatòria d'Ajudes Coiba a Projectes d'Investigació.

Enguany ha estat la primera ocasió en què els projectes presentats han estat avaluats per l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (Aneca), arran de la signatura d'un conveni entre ambdues institucions.

Un comitè d'experts internacionals en la matèria fixada per Aneca ha valorat cadascun dels projectes, amb l'objectiu d'augmentar la competitivitat, qualitat i independència d'aquestes ajudes, així com el mateix prestigi i excel·lència dels investigadors i els seus projectes. El col·legi ha recordat que aquestes ajudes es convoquen anualment amb l'objectiu de fomentar la investigació de les infermeres, per permetre que aquest col·lectiu i altres professionals de la salut desenvolupin una pràctica professional i una presa de decisions basades en la màxima evidència científica.

Una nova convocatòria

Per altra banda, pretén donar un impuls a investigadors i a grups d'investigadors emergents, oferint-los suport econòmic per augmentar les possibilitats d'èxit i generar cultura investigadora entre el col·lectiu d'infermeres. Des de dia 15 de juny, els col·legiats poden accedir a la convocatòria d'ajudes de la XIII convocatòria. El termini de presentació acaba dia 15 de setembre.

stats