Societat 01/12/2014

Coca-Cola ofereix recol·locacions als 350 acomiadats que l'Audiència ha declarat nuls

L'embotellador únic a Espanya s'ha vist obligat pel jutge a readmetre i pagar el sou a aquests empleats mentre espera la sentència del Suprem

Europa Press
1 min
MANIFESTACIONS  Els treballadors de Coca-cola de Palma van protestar dissabte.

BarcelonaCoca-Cola Iberian Partners ha presentat aquest dilluns un escrit davant la Sala Social de l'Audiència Nacional en què explica com executarà de forma cautelar l'anul·lació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) dictada el 13 de juny. Ofereix als 350 treballadors afectats per aquesta anul·lació que puguin recol·locar-se en alguna de les fàbriques operatives a Espanya, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

L'Audiència Nacional va ordenar fa unes setmanes a l'embotellador únic de Coca-Cola a Espanya executar de forma provisional la sentència que va declarar nul l'ERO de 1.190 treballadors que va comportar el tancament de quatre plantes (Alacant, Palma, Fuenlabrada i Astúries).

La sala donava un termini de 5 dies hàbils a les empreses de Coca-Cola perquè manifestessin si, durant la tramitació del recurs de cassació al Tribunal Suprem. L'embotellador únic finalment s'ha decantat per oferir un lloc de treball als 350 treballadors als quals afecta l'execució provisional de la sentència de l'ERO en algun dels centres productius de la multinacional.

D'altra banda, l'Audiència Nacional també va donar un termini de 30 dies a la companyia per pagar els salaris als treballadors, així com tots els endarreriments que han des del passat 1 d'abril. A més, la sala ha subratllat que haurà, "mentre duri la tramitació del recurs", satisfer als treballadors la mateixa retribució que percebien abans de produir-se aquests fets.

stats