Societat 23/04/2019

El Claustre de Manacor es converteix en el temple del llibre del Llevant

La nova editorial de la comarca, Purpurina, s'estrena a la fira amb 'Temps d'infàmia', d'Antoni Sureda Vicens

M. Barceló
1 min
La Fira del Llibre a Manacor ha estat molt animada durant tot el matí.

ManacorLlibres per a tots els gustos literaris i públic de totes les edats han omplert aquest dimarts el Claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, esdevingut un petit temple del llibre a la comarca en què les principals llibreries de la ciutat exposen les darreres obres literàries. Tot i que enguany Sant Jordi no ha estat dia escolar, el recinte ple de paradetes ha rebut la visita de molts estudiants i gent menuda acompanyada per pares o padrins.

Entre les novetats ha destacat l'estrena a la Fira del Llibre de Manacor de la nova editorial del Llevant, Purpurina, que ha presentat el llibre d'Antoni Sureda Vicens 'Temps d'infàmia', dedicat als agents de seguretat municipal de Manacor assassinats o depurats durant la Guerra Civil, com a darrer llançament, després d'altres obres com 'Manacor Viu', de Sebastià Sansó Barceló, o la biografia 'Riera Ferrari', dels historiadors locals Albert Carvajal i Antoni Gomila. També ha destacat la venda del darrer títol d'Antoni Tugores, 'la Segona República a Manacor'.

La venda de literatura catalana s'ha arribat a igualar amb la castellana segons alguns venedors consultats. 'El millor d'anar és tornar', d'Albert Espinosa; 'El doble secret de la família Lessage', de Sandrine Destombes; 'Divines mutacions', d'Àngels Fitó, i 'Un vespre al paradís', de Lucia Berlin, han entrat en el grup de llibres més venuts.

L'Associació Estel de Llevant també ha muntat la seva paradeta i el pati del Claustre ha estat el punt de major atracció amb diversos espectacles infantils organitzats per l'Ajuntament. Gent amb un llibre i una rosa a la mà ha format part de l'estampa matinera al centre de Manacor.

stats