28-M
Societat 25/04/2023

Cladera es compromet a crear l'Agència Mallorquina del Sòl per augmentar el parc d'habitatge públic de l'illa

La presidenta del Consell també ha anunciat que es vol alliberar sòl per construir-hi habitatge públic protegit a través d'una modificació del Pla Territorial Insular

ARA Balears
1 min
Catalina Cladera durant el debat organitzat per Joves Arquitectes de Mallorca

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca i candidata a la reelecció, Catalina Cladera, ha anunciat aquest dimarts el seu compromís de crear l'Agència Mallorquina del Sòl amb l'objectiu d'augmentar el parc públic d'habitatge de l'illa. Així ho ha expressat durant el debat organitzat per Joves Arquitectes de Mallorca sobre el model territorial illenc, i ha anunciat que el Consell alliberarà sòl per construir-hi habitatge públic protegit a través d'una modificació del Pla Territorial Insular.

Segons ha explicat el partit en una nota de premsa, Cladera ha reiterat el compromís de destinar 40 milions d'euros a la compra d'habitatges per posar-los a disposició dels col·lectius vulnerables durant la pròxima legislatura.

També ha volgut remarcar el fet que l'increment de l'oferta ha d'incidir a la baixa en el preu, reivindicant "solucions que no depredin territori ni passin estrictament ni únicament per la promoció d'habitatges". A més, ha anunciat que es vol impulsar una àrea metropolitana amb àmbit d'actuació a Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor, per coordinar polítiques de mobilitat sostenible, entre d'altres.

stats