Societat 17/03/2023

Ciutadella permetrà consumir alcohol al centre per les festes de Sant Joan

Mantenen la prohibició de beure als polígons i a les urbanitzacions

Iván Martín
1 min
Joves celebrant les festes de Sant Joan a Ciutadella.

CIUTADELLAL'Ajuntament de Ciutadella ha modificat l'ordenança de Sant Joan i permetrà el consum de begudes alcohòliques a la via pública només en el nucli antic durant les festes. La decisió, aprovada en el ple municipal, ha estat explicada aquest divendres per la regidora de Disciplina Governativa, Maria Jesús Bagur: "El consum a la via pública està prohibit, però hi havia una excepció durant la celebració de les festes". I afegeix: "Allò que modificam és que aquesta excepció solament sigui al nucli antic; per tant, continua estant prohibit al polígon i a les urbanitzacions del poble".

Ara caldrà veure de quina manera es pretén controlar el compliment de la normativa, ja que són centenars de persones les que beuen alcohol fora del nucli antic. D'altra banda, Bagur ha assenyalat que també s'ha limitat la venda d'envasos superiors a mig litre a les zones incloses en el pla d'autoprotecció, com el Pla i el Born. "No té gaire sentit que, per accedir a aquests llocs, hagis de passar un control d'accés per seguretat i, una vegada t'obliguen a deixar els envasos grossos, en puguis adquirir uns altres".

Els dies que queden afectats per la normativa són la Vetlla i el Dia del Be, la nit de Festers, el 23, 24 i 25 de juny fins al Darrer Toc. Aquest document té l'objectiu d'establir els límits entre la responsabilitat que assumeixen els participants en la festa i la de l'Ajuntament de Ciutadella com a organitzador.

stats