Societat 18/05/2022

Ciutadella detecta nou persones amb necessitats socials en mig any

Hi han participat 59 establiments

Iván Martín
1 min
La regidora Laura Anglada amb el propietari d'un dels establiments participants.

CIUTADELLAEl programa impulsat per l'Ajuntament de Ciutadella A Prop ha atès un total de nou persones vulnerables des que es posà en marxa fa mig any. La detecció d'aquestes persones ha estat possible gràcies a la participació de 59 establiments adherits a la iniciativa, entre els quals hi ha 23 perruqueries o barberies, 13 supermercats i forns, 12 petits negocis i 10 farmàcies.

A partir de la identificació dels casos, s'han iniciat diferents programes per atendre les persones, com el servei d'ajuda a domicili que consisteix a tenir un acompanyant diari per millorar la qualitat de vida de la persona afectada. D'altra banda, també s'han organitzat coordinacions periòdiques entre els serveis socials i els de salut per fer seguiments. A més, s'han duit a terme tasques de teleassistència domiciliària com a mesura de prevenció. Finalment, s'han fet visites a domicili de l'educadora social i l'auxiliar sociosanitària dels serveis socials.

L'objectiu del programa és aconseguir que la col·laboració entre veïns i petits negocis permeti identificar les persones que necessiten una actuació per part dels serveis socials.

stats