Societat 11/07/2022

Ciutadella alerta la població d'un plaga de mosquit tigre i demana precaució

Recomanen netejar, buidar i renovar l'aigua de les zones on es reprodueixen

Iván Martín
1 min
Un exemplar de mosquit tigre.

CIUTADELLAL'Ajuntament de Ciutadella ha demanat aquest dilluns a la població extremar les precaucions després de detectar una elevada presència de mosquit tigre. El Consistori ha emès un comunicat, en el qual informa la ciutadania de les principals actuacions que s'han de dur a terme per reduir les perjudicials conseqüències de la plaga d'aquest insecte.

Així, com que els ous del mosquit tigre triguen deu dies a completar la metamorfosi, la institució ha demanat interrompre aquesta fase mitjançant la neteja, buidatge o renovació de l'aigua a tots els recipients, forats i bevedors d'animals de companyia amb freqüència igual o menor a set dies. També recomanen netejar a fons per evitar el progrés de tots els ous que han estat hivernant i no s'han percebut anteriorment.

D'altra banda, aquells espais que per la seva funció no puguin buidar-se d'aigua, com fonts, embornals o estanys, s'hauran de clorar o tractar amb larvicides periòdicament. A més, les basses en zones naturals no necessiten clorar-se, perquè ja disposen de depredadors naturals dels mosquits com els calàpets i les granotes.

Des de l'Ajuntament recorden que, a part de la reacció al·lèrgica de la picada, aquests insectes poden transmetre malalties contagioses. El mosquit tigre és d'origen asiàtic i es reprodueix amb facilitat en petites acumulacions d'aigua. És molt agressiu, pica de dia i té poca capacitat de vol. Té la seva màxima activitat entre finals d'agost i principis d'octubre, i cada posta d'una femella suposa un centenar de futurs mosquits.

stats