Abusos sexuals
Societat 29/02/2024

Citen a declarar Fina Santiago i Javier de Juan pel cas de les menors tutelades de l'IMAS

La seva declaració tindrà lloc dimarts vinent, a les 12 h

ARA Balears
1 min
IMAS

PalmaLa titular del jutjat d'Instrucció número 11 de Palma ha citat a declarar l'exconsellera d'Afers Socials, Fina Santiago, i l'expresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) Javier de Juan, en qualitat de querellats, pel cas de les menors tutelades que varen sofrir abusos sexuals, segons han avançat mitjans locals. La seva declaració tindrà lloc dimarts vinent, a les 12 h, a la seu judicial.

El cas es va obrir arran de la notícia que va publicar l'Última Hora sobre una adolescent tutelada que havia estat víctima d'una violació grupal en els habitatges de barri de Corea, al Camp Redó. Posteriorment, varen sortir altres casos i es va comprovar que havia algunes trames, no organitzades, que explotaven sexualment menors a canvi de doblers.

Aquests fets varen tenir lloc el desembre del 2019, quan un grup de cinc menors va agredir una al·lota de 13 anys en un pis de Corea. Els cinc agressors varen ser condemnats el 2022 a un any d'internament cada un. També varen haver d'indemnitzar la víctima amb 8.500 euros. La Unitat d'Atenció a la Família i a la Dona (UFAM) de la Policia Nacional es va fer càrrec de la investigació, que va concloure amb la detenció de sis persones, cinc menors d'edat i un jove de 19 anys, també implicat en l'agressió sexual.

stats