Borrasca Juliette
Societat 18/03/2023

Una cinquantena de voluntaris es reuneixen a Lluc per netejar els efectes del temporal

L'objectiu és recuperar la zona del jardí botànic i evitar que desapareguin algunes de les espècies endèmiques de la zona

ARA Balears
1 min
Alguns dels voluntaris que han participat en les tasques de neteja aquest dissabte

PalmaUna cinquantena de persones han respost aquest dissabte dematí a la petició d'ajuda del santuari de Lluc per netejar les conseqüències del pas de la borrasca Juliette. Els voluntaris han retirat arbres caiguts, branques, han recuperat camins enterrats sota plantes mortes... L'objectiu: recuperar la flora i la fauna pròpies de l'indret i evitar que les conseqüències mediambientals siguin encara majors.

A través de les xarxes socials, el santuari de Lluc va fer una crida i la resposta dels voluntaris els ha sorprès molt positivament. Des de primera hora del matí, aquesta cinquantena de persones han seguit les instruccions dels organitzadors i del pagès de Lluc per tal de compondre la zona del jardí botànic i mantenir així les espècies endèmiques que hi ha.

Una de les zones on han fet feina els voluntaris

Un dels voluntaris ha explicat a l'ARA Balears que hi ha hagut un ambient col·laborador "espectacular" i que, tot i que la majoria dels voluntaris eren mallorquins, unes deu persones eren de fora de l'Estat i només parlaven anglès.

Per a la setmana que ve el santuari de Lluc ha tornat a fer una convocatòria per tal d'arreglar l'àrea del jardí botànic amb la participació ciutadana i així poder protegir-lo i evitar que moltes de les espècies que hi viuen desapareguin a causa del temporal.

stats