Societat 13/05/2019

Cinc candidatures opten al Premi Arenaler de l'Any de Llucmajor i Palma

Cati Ballester, Antoni Espigares, Joan Jaume Sastre, Ferran Muniesa i Maria Perelló són els aspirants al reconeixement

Ara Balears
2 min
L'activista cultural, Catalina Ballester.

LlucmajorLa presentació de propostes al Premi Arenaler de l'Any, que atorguen conjuntament els ajuntaments de Llucmajor i Palma, s'ha tancat amb cinc candidatures, que poden ser votades fins al dia 30 de juny.

Les votacions es poden fer en línia a través de l'aplicació de consultes de l'Ajuntament de Llucmajor (http://www.llucmajor.org/consultes/) o presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Arenal (carrer Maria Antònia Salvà, 50) i, en el cas de Palma, a l'oficina dels districtes Platja de Palma i Pla de Sant Jordi (avinguda d'Amèrica, 11).

La proclamació dels resultats i l'entrega del Premi Arenaler de l'Any, amb el trofeu de les Eines de Trencadors, es durà a terme en el marc de les festes de Sant Cristòfol de l'Arenal. L'objectiu és "premiar aquella persona que hagi destacat per la seva tasca i la seva contribució a la zona de l'Arenal". Les candidatures amb els seus mèrits són proposades per la ciutadania. A cada nominació hi consta una ressenya dels mèrits o trajectòria que la justifica.

Candidatures

Cati Ballester Tomàs (1976). Una persona activa i participativa de les tradicions i actes culturals de l'Arenal, que ha assumit càrrecs de responsabilitat en confraries, agrupacions de ball de bot, la parròquia i l'escola Sant Vicenç de Paül.

Antonio Espigares Rodríguez. Primer mecànic de motos de l'Arenal. Arreglava tot el que li encomanaven. Gràcies a la seva tasca, tothom podia anar a fer feina amb el seu ciclomotor o moto. Molta gent de l'Arenal passà pel seu taller i gaudí de la bona feina i d'un tracte sempre agradable.

Joan Jaume Sastre (1956). El 1978 acaba la carrera de Magisteri i s'incorpora, com a mestre, al CEIP S'Algar, on tot d'una el fan secretari i, al cap de quatre anys, el 1982, esdevé director. Mentrestant, es construeix l'escola de Son Verí, on passarà ja com a director. Els primers anys dirigeix, conjuntament, aquest centre i el de s'Algar. El 1999 va ser nomenat director del nou institut de l'Arenal, càrrec que va ocupar fins que s'inaugurà el nou IES La Ribera. Fa més de 40 anys que es dedica a l'educació a l'Arenal.

Ferran Muniesa Triay (1983). Director del CN Arenal i director del Trofeu Princesa Sofia de vela. Se'l nomena per la bona organització d'activitats i esdeveniments esportius, així com programes socials, que contribueixen a la millora del benestar, la dinamització comercial i la projecció internacional de la zona de l'Arenal.

Maria Perelló Mora (2005). Regatista del CN Arenal. Destaca pels seus mèrits esportius, entre els quals hi ha el Campionat del Món de la classe Optimis, guanyat els dos darrers anys de manera consecutiva.

stats