Narcotràfic
Societat 25/03/2024

'El Charly' es desvincula de "qualsevol" activitat relacionada amb el narcotràfic

Cal recordar que la investigació continua sota secret de sumari

ARA Balears
2 min
El Charly arribant als jutjats

PalmaEl president de la Federació d'Associacions Gitanes de les Balears, Carlos Cortés, 'El Charly', s'ha desvinculat aquest dilluns de "qualsevol" vincle relacionat amb el narcotràfic, en una declaració per videoconferència des de la presó. Segons ha informat Europa Press, Cortés ha respost a totes les preguntes que s'han formulat durant mitja hora aproximadament.

La investigació ressenya diferents telefonades a les quals Cortés utilitzaria un llenguatge en clau parlant de palets de "taronges", "plàtans", "oli" i "arròs" per a suposadament referir-se a les substàncies estupefaents en les seves cridades amb uns altres dels implicats, segons la Guàrdia Civil. L'ús de codis és una pràctica habitual en les xarxes de narcotràfic. En el Jutjat 'El Charly' ha sostingut que aquelles converses es referien realment a entregues d'aliments per a famílies dins de la seva activitat com a president de la federació.

De la mateixa manera ha emmarcat les seves converses amb membres de l'Ajuntament de Palma per la seva labor al capdavant de la federació, i en particular amb incidències derivades del desmantellament del poblat de Son Banya en el qual va estar treballant el consistori. Segons Cortés, era freqüent que els afectats li demanassin que mediàs amb l'Ajuntament. L'acusat també ha explicat els seus contactes amb empresaris (la Guàrdia Civil els relaciona amb presumptes moviments de blanqueig de capitals o inversions per a compra de droga) com a part d'activitats completament lícites. Cal assenyalar que la part de la recerca sobre el suposat blanqueig de diners de la droga continua sota secret.

El cunyat del 'Charly' també ha defensat la seva innocència. Aquest parent ha estat assenyalat per la Guàrdia Civil per presumptament traficar amb droga utilitzant com a magatzem un pis a Son Gotleu cedit per l'Ibavi a una associació gitana. En aquest sentit, la Guàrdia Civil ha destacat la sospita de les seves visites "inusuals" al cementiri del Bon Sosec de Marratxí. L'investigat ha justificat aquestes visites amb el fet que portava flors a la tomba d'un familiar mort. En total compareixien aquest dilluns una dotzena d'investigats que es troben a la presó provisional.

stats