La cervesa artesana i la rebosteria creativa, protagonistes del Barcelona Degusta

El saló de gastronomia es farà coincidint amb la Mercè i comptarà amb 200 expositors, 90 activitats i la presència de 10 estrelles Michelin

D'esquerra a dreta, el mestre passtisser Christian Escribà, el cuiner Carles Gaig i el mestre xocolater David Pallàs / ACN
Acn
07/09/2015
2 min

BarcelonaEl festival gastronòmic Barcelona Degusta tornarà al recinte firal de Montjuïc del 24 al 27 de setembre coincidint amb les Festes de la Mercè. Com a novetat, la cinquena edició del saló incorporarà un festival de cervesa artesana, el Degusta Beer Festival. A partir d'ara, la cita serà anual i enguany hi haurà 200 expositors, 90 activitats –entre les quals classes magistrals, tallers, tastos, cinema i contes per a nens–, una àrea de 'food trucks' (cuina sobre rodes) i hi participaran 10 xefs amb estrella Michelin. S'espera que aculli entre 25.000 i 30.000 visitants.

Barcelona, capital de la cuina

El president d'Alimentaria Exhibitions, Josep Antoni Valls, ha remarcat en l'acte de presentació que el festival pretén "reforçar i consolidar" Barcelona com a referent de la cuina internacional de qualitat, alhora que es fomenten els productes de proximitat de qualitat. Per la seva part, el cuiner Carles Gaig ha assegurat que el festival, que té la intenció d'acostar-se al públic en general, és una oportunitat per demostrar que la cuina més complicada també és assequible.

El Barcelona Degusta mostrarà l'habitual oferta de vins, embotits, formatges, dolços, olis i altres 'delicatessen', a les quals enguany es sumarà una gran barra de cerveses artesanals de tot el món amb especial protagonisme de les varietats autòctones amb més acceptació popular, de la mà del Degusta Beer Festival. En total hi haurà 18 estands que presentaran un mínim de tres cerveses cadascun.

Pastisseria creativa

D'altra banda, el BCN&Cake, la fira internacional de pastisseria creativa que es fa cada any des del 2012, s'incorpora també a Barcelona Degusta. Aquest espai de dolços comptarà amb àrees d'exposició, cursos i concursos sobre flors de sucre, pastissos en 3D, pintacares i decoració de 'cupcakes', entre altres activitats.

Cuiners de renom

Per la fira desfilaran cuiners com Joan Roca, Carme Ruscalleda, Fermí Puig, Nandu Jubany, Carles Gaig, Carles Abellán i Ada Parellada, així com mestres pastissers com Christian Escribà i el mestre xocolater David Pallàs.

stats