Societat 05/10/2022

Els centres educatius illencs incorporen 250 auxiliars de conversa estrangera

L'objectiu és potenciar el plurilingüisme entre els alumnes de Primària i Secundària

ARA Balears
1 min
Alumnes en una escola durant el curs 2019-20.

PalmaLes Balears incorporaran 250 auxiliars de conversació estrangera als centres educatius de l'Arxipèlag per facilitar l'aprenentatge i la parla d'idiomes com l'anglès, el francès, l'alemany, el portuguès, l'italià i el xinès. Aquesta nova mesura per potenciar el plurilingüisme arriba de la mà del Ministeri d'Educació i Formació Professional i es desenvoluparà arreu de l'Estat.

Segons ha explicat el Ministeri, a través d'una nota de premsa, està previst que aquests auxiliars es vagin incorporant als centres educatius tant illencs com de la resta de l'Estat durant el mes d'octubre i treballin entre 12 i 16 hores cada setmana. Els auxiliars seran persones de fins a 30 països diferents i participaran en algunes classes, així com en tutories o classes individualitzades on permetin als alumnes potenciar la seva conversa i coneixement de diverses llengües.

Està previst que aquest programa s'implementi als centres educatius de tota la Comunitat Autònoma i hi participaran alumnes de Primària, Secundària i a les escoles oficials d'idiomes de l'Arxipèlag.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, en els pròxims dies s'incorporaran un total de 7.659 auxiliars de conversació. D'aquests, la gran majoria són de parla anglesa (6.800), mentre que la segona llengua amb més auxiliar serà el francès (635) i l'alemany (153).

stats