Societat 12/07/2022

La central tèrmica de Maó deixa d'utilitzar fuel

Es deixaran de cremar 55.000 tones de fuel anuals

Iván Martín
1 min
Responsables de diverses administracions a la central de Maó.

MAÓEl vicepresident del Govern balear i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, ha valorat positivament que la central tèrmica de Maó deixi que cremar fuel i considera que la mesura accelera la descarbonització de les Illes: "Això significarà una reducció molt important d'emissions a l'atmosfera i una millora de la qualitat de vida dels ciutadans". i ha afegit: "Es deixaran de cremar en aquesta central 55.000 tones de fuel anuals, cosa que significa un 88% de reducció de diòxid de sofre".

D'altra banda, Yllanes ha assegurat que l'Executiu autonòmic vol continuar avançant en la transició energètica i n'ha recordat els motius: "Volem garantir la sobirania energètica de les nostres illes i millorar la qualitat de vida dels residents. Canviar combustibles fòssils per energies renovables és el principal objectiu del Govern", i preveu per a l'any 2030 tenir un 25% d'implantació de renovables a les Balears: "Tot i que Menorca és l'illa que està més preparada".

Per la seva part, el batle de Maó, Hèctor Pons, ha remarcat els beneficis per a la salut de les persones que té la decisió: "aconseguirem reduir l'emissió de contaminants a l'aire, que especialment en dies de tramuntana arriba d'una manera molt clara i directa a Maó. És una passa endavant molt important, però no l'última". A més, el conseller insular de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Josep Juaneda, considera que l'entorn natural també en surt beneficiat: "El canvi climàtic és una realitat i la crisi geopolítica afecta l'economia i la salut de les persones. És molt rellevant anar plegats amb l'empresa privada per assolir els objectius".

stats