Societat 25/11/2023

Centenars de persones clamen contra la violència masclista a Palma: "No són mortes, són assassinades"

El Moviment Feminista ha demanat que es posi fi a totes les violències per gènere

2 min
La manifestació contra la violència masclista a Palma

PalmaCentenars de persones s'han manifestat aquest dissabte a Palma amb motiu del 25-N per exigir l'erradicació de la violència masclista en totes les seves formes. El Moviment Feminista, associació que ha convocat la manifestació, ha clamat per posar punt final al "feminicidi" en el qual vivim i ha recordat que enguany 52 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, segons les fonts oficials, tot i que elles en comptabilitzen 93.

Al capdavant de la manifestació hi havia un cartell amb el lema 'Aturem el terrorisme masclista'. A més, durant la manifestació s'han pogut sentir missatges com "No són mortes, són assassinades", "Aquí som les feministes", "Tota sola i beguda, però vull arribar a casa"...

La manifestació del 25-N a Palma

A més, han assegurat que també han de desaparèixer de la societat totes aquelles violències de gènere més desconegudes, "però molt presents actualment". En aquest sentit, han fet referència a la bretxa salarial, la violència econòmica i la violència estructural (pornografia i prostitució). "Avui ens manifestam per exigir el final de totes aquestes violències", han clamat durant la marxa.

Els manifestants han remarcat que la violència masclista és una "lacra social" que any rere any deixa unes xifres "insuportables". Amb això, han defensat que seria "espectacular" que totes les dones poguessin estar "unides" i fer feina conjunta per lluitar contra "una qüestió tan bàsica com la violència masclista".

A més, durant la manifestació s'ha mostrat la preocupació de la ciutadania per les polítiques que estan desenvolupant el PP i Vox a les Illes Balears i les "retallades" que estan fent en polítiques de gènere i la poca "sensibilitat i prevenció" que tenen les institucions polítiques més importants de l'Arxipèlag.

Al final de la manifestació el Moviment Feminista de Mallorca ha llegit un manifest en què ha destacat que "les dones no volem viure subordinades al desig ni a les fantasies de poder i dominació dels homes. Volem vides lliures i plenes, independents, i exactament amb els mateixos drets que tenen ells". A més, han exigit que s'acabi d'una vegada amb el "degoteig continu de dones assassinades per les seves parelles i exparelles" i han reclamat lleis "valentes" que situïn la dona "on es mereix".

Polèmica per la manifestació de la Coordinadora Transfeminista

Pel que fa a la polèmica per la manifestació d'aquest dissabte dematí de la Coordinadora Transfeminista, que acusa el Moviment Feminista de Mallorca de "no ser inclusiu ni representar tothom", la portaveu del Moviment Feminista de Mallorca, Anna Prats, ha assegurat que "s'estan equivocant d'enemic".

Així, ha lamentat que el comportament de la Coordinadora Transfeminista l'únic que fa és crear una sensació de "falsa divisió", tot i que realment "totes lluitam pel mateix, per posar fi a la violència masclista".

stats