Societat 22/06/2023

Un centenar de persones es concentren a Palma contra una agressió LGTBIfòbica

Ben Amics ha convocat un acte en favor d'Izan, un jove que va patir un atac per la seva orientació sexual el 12 a juny al carrer Sindicat

ARA Balears
1 min
Ben Amics ha convocat l'acte a les escales de la plaça Major de Palma.

PalmaMés d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous a les escales de la plaça Major de Palma per protestar contra l'agressió LGTBIfòbica que va patir un jove, Izan, el passat dilluns 12 de juny mentre caminava pel barri del Sindicat.

"Sortim a protestar i reivindicar perquè ens hi jugam la vida", ha denunciat la coordinadora tècnica de l'entitat Ben Amics, Jan Gómez, organitzadora de l'acte. Gómez ha subratllat que "aquestes situacions es donen més del s'haurien de donar" i que "per desgràcia" saben que no serà la darrera.

A més, ha expressat que de camí a la manifestació, diverses persones els han increpat mentre els cridaven 'Arriba España'. "Això és el que passa quan l'extrema dreta entra a les institucions, quan tires el símbol LGTBI al fems", ha assenyalat Gómez, i ha afegit que s'ha calculat un augment del 130% en l'odi cap a les persones LGTBI+, "per això enguany som la lluita resilient".

A la concentració han assistit diverses personalitats polítiques, com l'exportaveu de Cort i exregidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Alberto Jarabo; l'exbatle de Palma, José Hila, i el mateix Izan, la víctima de l'agressió que ha donat peu a la mobilització.

De fet, el jove ha assegurat que els dies posteriors a l'agressió "varen ser molt durs perquè tenia una por constant a sortir al carrer, por que em tornés a passar el mateix", i ha agraït el suport que ha rebut per part de Ben Amics. Així, ha explicat que li ha permès sentir-se "molt més relaxat i tranquil" en haver comptat amb l'ajuda psicològica que l'entitat li ha facilitat.

stats