Societat 01/11/2020

El cementeri de Palma acull gairebé un 30% menys de persones per Tots Sants

El gerent de l'empresa funerària de Palma, Jordi Vila, assegura que no hi ha hagut cap incidència durant la setmana

A. T.
2 min
Tots Sants amb restriccions per covid-19

PalmaEl gerent de l'empresa funerària de Palma, Jordi Vila, ha fet aquest diumenge un balanç de la setmana marcada per la festivitat de Tots Sants. Amb les dades d'aquest diumenge, s'espera que l'assistència al cementeri de Palma aquests dies hagi arribat a les 18.000 persones, xifra que "en un any normal hauria estat de 25.000", ha indicat. Això suposa una reducció del 28%.

Només entre dilluns i divendres, ha explicat Vila, n'han acudit 8.000 a visitar el cementeri, mentre que entre divendres i diumenge ho han fet ja 8.000 i es preveu arribar a les 10.000. "Ha anat molt bé, no hi ha hagut cap aglomeració ni hem tingut necessitat de tancar, ni al trànsit rodat ni al de persones", ha indicat el gerent.

El dispositiu de cita prèvia permetia reservar per als dies 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre, tant per telèfon com per internet. "El flux de telefonades ha estat important, igual que per internet", ha indicat Vila, qui assegura que 10.000 persones s'hi varen inscriure per al cap de setmana. Durant aquests dies, han estat obertes les nou portes del recinte, que n'inclouen dues per a vehicles.

"La nostra recomanació era diferir [la visita] i la gent ha respost molt bé. Tots estam ja acostumats a fer les coses amb excepcionalitat i les visites es varen anticipar", ha destacat el membre de la funerària. A banda de la cita prèvia, es va posar en marxa un dispositiu de seguretat per prevenir el contagi de covid-19, que incloïa sistemes de neteja "molt exhaustius", ha assenyalat.

Durant aquests dies, els treballadors del cementeri han netejat els elements comuns, que inclouen el mobiliari urbà. A més, s'han posat a disposició dels visitants més lavabos i s'ha suspès qualsevol mena d'acte al recinte.

stats