Societat 12/03/2019

CCOO reclama que es redueixi la jornada lectiva dels professors d'Educació Infantil, Primària i Secundària

Exigeixen que es compleixi el que estableix la nova llei 4/2019, aprovada el passat 8 de març

Ara Balears
1 min
L'estudi proposa també canvis per accedir a la docència. ARA BALEARS.

PalmaEl sindicat CCOO ha reclamat aquest dimarts a la Conselleria d'Educació que apliqui la reducció a 23 hores lectives als professors d'Educació Infantil i Primària i a 18 als de Secundària, segons el que estableix la nova llei 4/2019, aprovada el passat 8 de març.

El sindicat ha explicat, a través d'un comunicat, que de les 37,5 hores de treball que han de fer els docents a Balears, les lectives són aquelles dedicades a impartir les classes i que, la resta del temps, es dedica a coordinació, claustres, reunions amb famílies i preparació de material i classes. El sindicat ha remarcat el fet que, actualment, els professors de les Illes balears fan 25 hores en el cas d'Educació Infantil i Primària i 19 en el cas de Secundària i que, per tant, aquests horaris no es corresponen amb la llei aprovada el 8 de març.

A més, CCOO està a l'espera que la Conselleria presenti el segon acord marc de millores sociolaborals al qual es va comprometre en el seu moment el conseller, que podria incloure la reducció d'hores lectives.

stats