Societat 30/03/2023

"Els docents de les Balears se senten frustrats i desbordats": CCOO en denuncia la precarietat

El sindicat considera que la situació actual del sistema educatiu és millor que la del "temps de retallades", però la percepció als centres "és diferent"

ARA Balears
2 min
Nens de primària a classe.

PalmaCCOO ha valorat la situació del sistema educatiu de les Illes Balears, i ha destacat les millores que s'han fet, com "l'augment de la inversió, el nombre de docents, s'ha reduït l'abandonament escolar prematur i s'ha rebaixat la ràtio mitjana d'alumnes". Tot plegat, explica el sindicat, "permet afirmar que el sistema educatiu ha millorat respecte del temps de retallades". El fet, però, "és que la percepció als centres docents és diferent, ja que molts ens transmeten que se senten saturats per una càrrega laboral que és inassumible".

El sindicat creu que "l'augment de responsabilitats per poder oferir una veritable formació de qualitat s'hauria de lligar amb un augment significatiu de recursos". Si més no, "veim com creixen les nostres funcions cap a l'alumnat, les activitats i les necessitats formatives, així com la barrera burocràtica". Aquesta situació deriva que "els professionals se senten desbordats i frustrats, pel fet que dediquen moltes hores que no són remunerades, ni tampoc reconegudes socialment".

Davant la recent aprovació de l'acord marc educatiu, que incorpora mesures com la carrera professional, la reducció de ràtios a les aules o la disminució de les hores lectives, CCOO considera que "hauria de ser un punt de partida cap a un futur esperançador, en el qual els docents puguem fer feina sense tanta pressió i precarietat". Per aquesta raó, demanen a Educació que "les mesures previstes a l'acord marc i que es poden negociar durant aquest curs es comencin a treballar urgentment". Es tracta d'aspectes com el "pla de climatització, tan necessari en l'època estival, el pla d'infraestructures imprescindible per reduir les ràtios, el pla per reduir la burocràcia, la simplificació de l'avaluació o negociar una solució per al personal tècnic de Formació Professional (PTFP) que actualment no té feina".

stats