Societat 28/07/2023

CCOO denuncia davant Inspecció Laboral les condicions de feina del personal de terra de Ryanair

El sindicat assegura que continuen sense adoptar-se les mesures "bàsiques i necessàries" per protegir la salut dels treballadors de l'empresa

ARA Balears
1 min
Les empreses critiquen Aena per tancar les portes a la cogestió de Son Sant Joan

PalmaCCOO ha denunciat aquest divendres davant Inspecció Laboral les condicions de feina del personal d'Azul Handling a Palma, els serveis a terra de Ryanair. Segons ha informat el sindicat i ha recollit Europa Press, continuen sense adoptar-se les mesures "bàsiques i necessàries" per protegir la salut dels treballadors de l'empresa.

Concretament, CCOO ha destacat aquelles mesures relacionades amb la prevenció dels riscos derivats de l'alta temperatura, l'exposició a la calor i, especialment, en els dies d'alertes meteorològiques per temperatura extrema.

Així, el sindicat ha criticat que el personal que fa feina a la pista de l'aeroport i al pati d'equipatges fa temps que reclama mesures de prevenció bàsiques per a la temporada d'estiu, com ara disposar d'aigua, reparar els aires condicionats dels vehicles de pista, EPIS adaptats a la calor o una organització de torns i descansos d'acord amb la càrrega de feina en condicions de calor extrema.

Per aquests motius, a causa del reiterat incompliment en matèria de prevenció de riscos laborals per part d'Azul Handling, CCOO ha denunciat aquests fets, la qual cosa ha donat com a resultat un requisit per a l'empresa per corregir totes aquestes deficiències i adoptar les mesures necessàries en matèria de salut laboral abans de dimarts vinent. Segons ha explicat el sindicat, "la manca d'interès i el desistiment per part d'Azul Handling en l'adopció de mesures preventives" han provocat cops de calor, esgotament i baixes laborals per incapacitat en el personal, "que serien del tot evitables amb una correcta aplicació de la norma bàsica de prevenció".

Finalment, han assegurat que continuaran fent feina proactivament en els Comitès de Seguretat i Salut de l'empresa i que també denunciaran davant l'autoritat laboral "totes aquestes deficiències mentre no s'adoptin solucions".

stats