Societat 18/05/2023

CCOO afirma que la llei estatal d'habitatge és "insuficient" per a les Balears

El secretari general del sindicat a l'Estat, Unai Sordo, ha participat en una assemblea de delegats a Palma

ARA Balears
2 min
El secretari general de CCOO a les Balears, José Luis García, i el secretari estatal del sindicat, Unai Sordo.

PalmaEl secretari general de CCOO a Espanya, Unai Sordo, ha admès aquest dijous a Palma que la llei estatal d'habitatge "va ben encaminada, encara que és insuficient per a les Balears". Per part seva, el líder del sindicat a les Illes, José Luis García, ha demanat polítiques "més agressives i ràpides". En aquest sentit, ha assenyalat que s'han de "donar incentius als propietaris perquè posin els habitatges buits en el mercat i així poder fer front al principal problema, que és de l'accés a l'habitatge. No pot ser que hi hagi treballadors vivint en autocaravanes perquè no es poden permetre una casa".

Per altra banda, Sordo ha celebrat el nou preacord per als treballadors del metall de les Balears, que recull una pujada salarial del 4% en tres anys, que se sumaria al 2% del complement d'indemnització per pèrdua de poder adquisitiu, que oscil·larà entre 328 i 725 euros depenent de les categories.

En aquest sentit, García ha assenyalat que la situació de les empreses a les Illes "és molt millor" que en el conjunt d'Espanya: "Això s'ha de veure reflectit en els salaris dels treballadors de les Balears", ha dit. A més, ha afegit que "el que no pot ser és que els treballadors de les Illes continuïn tenint problemes per arribar a final de mes a causa dels elevats preus d'alimentació i d'habitatge".

Per aquest motiu, ha demanat a tots els partits que es presenten a les pròximes eleccions del 28 de maig que posin els problemes dels treballadors en el centre i que assegurin grans pactes en àmbits com el de l'habitatge.

Amb tot, Sordo ha recalcat que "el futur s'ha de dissenyar des del consens i la concertació, amb inversions que situïn Espanya a l'avantguarda d'Europa, apostant per liderar la transició energètica i reforçar els espais de governança".

"És la primera vegada en segles que Espanya afronta una transició que no és perifèrica, és a dir, que per primera vegada se li ofereix l'oportunitat de situar-se en el centre de les transformacions", ha explicat Sordo en referència a la transició energètica.

stats