Societat 21/12/2021

El catedràtic Nicolau Dols, nou president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans

Durà la gestió de la Secció els pròxims quatre anys acompanyat de Mila Segarra com a vicepresidenta, Mercè Lorente com a secretària i Maria Josep Cuenca com a tresorera

ARA Balears
1 min
El doctor Nicolau Dols en una imatge d'arxiu.

PalmaEl doctor Nicolau Dols, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears, és el nou president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Segons han informat en un comunicat, gestionarà durant els pròxims quatre anys la Secció l’acompanyat de Mila Segarra com a vicepresidenta, Mercè Lorente com a secretària i Maria Josep Cuenca com a tresorera.

Dols és membre numerari de l’IEC des de l’any 2014 i pren el relleu de Ramon Sistac, que ha exercit com a president en funcions des que Teresa Cabré va ser escollida presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans i va iniciar el mandat l’1 de setembre d’enguany.

La Secció Filològica compleix, des de l’any 1911, la funció d’acadèmia de la llengua catalana que té encomanada l’IEC. Amb aquest objectiu, les seves línies principals d’actuació són establir la normativa lingüística, la investigació i l’estudi científic de la llengua i fer el seguiment del procés de normalització en el conjunt de les terres de llengua i cultura catalanes.

El doctor Nicolau Dols es va doctorar en Filologia Catalana, amb menció de doctorat europeu, amb la tesi Teoria fonològica i sil·labificació. El cas del català de Mallorca (UIB, 2000). Va obtenir el Master of Philosophy a la Universitat de Sheffield (1993) i el Màster d’Estudis Orientals a la Universitat Oberta de Catalunya (2008). És professor de la UIB des del 1990. Ha estat subdirector del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, i vicerector de Projecció Cultural de la Universitat de les Illes Balears.

stats