Societat 24/05/2018

Catalá assegura que la Justícia dictarà una ordre de detenció per a Valtonyc

Si Josep Miquel Arenas no es persona a un centre penitenciari, s'activarà l'ordre de crida i cerca

Efe
1 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá / EFE

PalmaEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que el tribunal competent dictarà una ordre europea de detenció per al raper mallorquí Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per un delicte d'enaltiment i que s'ha escapolit a Bèlgica abans que acabàs el termini perquè hi ingressàs.

El ministre ha recordat que l'activació d'una ordre europea de detenció és el procediment que se segueix en el cas que algú intenti eludir les seves responsabilitats del compliment d'una pena privativa de llibertat.

"És el sistema habitual quan algú que ha de complir una condemna escapa de l'acció de la justícia i és el que supòs que succeirà", ha reiterat Catalá.

Amb tot, el titular de Justícia ha explicat que hi ha un procediment judicial obert, que cal identificar la sentència que s'ha de complir i "caldrà veure si el delicte està dins el sistema d'ordre europea".

"Si és així, és un sistema automàtic, i si no, és un procediment més complex, encara que a Europa tenim un sistema des del 2002 de col·laboració i confiança, amb centenars de casos resolts", ha postil·lat.

stats