Els nous casos de covid-19 a les Balears no aturen de créixer: 279 en un dia

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha assegurat que en total a les Illes hi ha 26 brots actius 

Els nous casos de covid-19 a les Illes Balears no aturen de créixer. La Conselleria de Salut ha informat aquest dimecres que en el darrer dia s'han detectat 279 casos nous de persones infectades a les Illes, la xifra més alta d'ençà que va començar la pandèmia. En total ja s'han registrat a les Illes  3.887 casos de persones amb SARS-CoV-2

D’altra banda, 2.397 persones s’han curat, 49 més que les que hi havia aquest dimarts. Respecte de les persones que han perdut la vida a causa del virus, la Conselleria ha explicat que no s'ha notificat cap nova defunció i que, després d'una revisió, a les Illes han mort 231 persones i no 232 com s'havia dit fins ara.

Si es comparen amb les xifres de fa una setmana, a les Illes s'ha passat de tenir 520 actius a tenir-ne 1.259 aquest dimecres. Per part seva, el Servei de Salut ha informat que hi ha 1.533 persones ateses pel virus, 111 de les quals reben atenció hospitalària (14 són a l'UCI) i 1.422 són ateses per Primària. 

A Mallorca hi ha 105 persones hospitalitzades i 14 d’aquests pacients es troben en unitats de cures intensives. A més, 1.338 persones són al domicili, on reben atenció per part del servei d’Atenció Primària. A Menorca no hi ha cap persona ingressada a l’hospital Mateu Orfila i 20 són al domicili, on estan ateses per part de Primària. A Eivissa hi ha sis persones hospitalitzades i 62 casos confirmats que tenen un seguiment domiciliari per part dels seus centres de salut, i a Formentera n'hi ha dos més.

Respecte dels professionals sanitaris, la Conselleria ha informat que n'hi ha 219 sota vigilància i 38 que tenen el contagi actiu. D'ençà que va començar la pandèmia, s'han notificat 409 casos entre el personal sanitari. Quant a la situació a les residències de gent gran, hi ha una usuària positiva, la qual està ingressada, i set treballadors tenen el contagi actiu.   

26 brots actius a les Balears 

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha assegurat que en aquests moments a les Illes hi ha 26 brots actius amb un total de 128 casos asimptomàtics i "uns 80 amb símptomes", segons ha informat l'agència Efe. Els quatre nous brots que s'han detectat han estat d'àmbit familiar i social. Font ha assegurat que "no superam els 10 casos per brot, que és positiu, però encara s'ha de reduir més".

Font ha remarcat que tot i que hi ha un augment considerable de positius en els darrers dies, "el 90% són amb símptomes molt lleus o asimptomàtics". La directora ha dit que "això ens indica que de moment no hi ha pressió hospitalària ni casos greus" i ha explicat que l'objectiu principal "és aconseguir aturar les cadenes de transmissió per evitar que es converteixin en cadenes llargues que arribin a la població més vulnerable". 

Tot i que la directora general ha dit que descarta que hi pugui haver una "allau" de nous ingressos hospitalaris relacionats amb el virus, ha anunciat que el Govern limitarà encara més les trobades familiars i d'amics als espais públics i privats i restringirà l'aforament als locals d'oci perquè és on s'estan registrant més contagis de coronavirus. 

Es duplica el nombre de municipis amb casos actius

El nombre de municipis de les Balears amb casos actius de coronavirus –confirmats per PCR– s'ha duplicat en 20 dies, segons deixa palès la darrera actualització del mapa del covid-19 a les Illes de la Conselleria de Salut. Si el 22 de juliol hi havia un total de 23 municipis amb malalts actius, a data de 10 d'agost ja n'eren 47, amb Palma com la localitat amb més casos. 

De fet, l'increment de malalts a Ciutat ha estat del 1.241,18% en 20 dies, durant els quals s'ha passat de 51 casos actius a 684, segons les dades del Servei d'Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació. A molta distància de Palma, Calvià és el segon municipi amb més casos actius, amb 53, seguit de Llucmajor i Inca, amb 35; Marratxí, amb 28; Eivissa, amb 24; Alcúdia, amb 12; Manacor, amb 11; Felanitx, amb 9; Santa Margalida i Binissalem, amb 8, i Sant Josep, sa Pobla i Santanyí, amb 7.

Es duplica el nombre de municipis de les Balears amb casos actius de coronavirus en 20 dies

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF