Corrupció
Societat 22/09/2023

Cas ORA: Horrach admet que la detenció dels pares de Gijón no era necessària

L'advocat del subinspector investigat diu que "hi havia indicis" per practicar les detencions, encara que eren "erronis"

ARA Balears
1 min
El fiscal anticorrupció, Pedro Horrach, dirigint-se als mitjans de comunicació.

PalmaL'advocat Pedro Horrach, que representa el subinspector de la Policia Nacional Miguel Ángel Blanco, ha assenyalat que la detenció dels pares de l'expolític Álvaro Gijón (PP) durant la instrucció del cas ORA no era necessària. Segons ha dit en la sessió d'aquest divendres del judici contra els antics investigadors, les detencions i els registres es van lligar a l'existència d'indicis de blanqueig, tot i que ha admès que "hi havia indicis; erronis, però indicis".

Segons recull Europa Press, la sessió s'ha reprès amb l'informe d'Horrach, que va ser interrompuda dijous a les 20.30 hores després de gairebé 12 hores de sessió. El lletrat ha insistit que el reconeixement de deute i els traspassos entre societats són indicis de blanqueig, encara que les quantitats siguin petites. L'advocat ha reconegut que s'havia d'haver indagat més.

"No era estrictament necessària la detenció dels pares del senyor Gijón? No. Com tampoc ho va ser la del meu representat", ha dit.

D'altra banda, Horrach ha continuat argumentant la petició d'absolució per al seu representat i ha rebutjat els delictes que se li imputen.

stats