Societat 22/03/2021

La carretera vella de Lluc tindrà un camí per als senderistes

El nou ferm estarà fet a base de bituminós i tindrà un acabat de color terrós per tal d'integrar-se el millor possible dins l'entorn natural

ARA Balears
1 min
Tram inicial de la vella carretera.

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat aquest dilluns un projecte de millora de la carretera vella de Lluc, que preveu crear un camí específic per als senderistes i un altre per als vehicles, segons han informat en un comunicat. El projecte consisteix a fer una segregació del trànsit entre els senderistes que aniran per un camí i, d'altra banda, una zona pavimentada per a vehicles motoritzats. El nou ferm estarà fet a base de bituminós i tindrà un acabat de color terrós per tal d'integrar-se el millor possible dins l'entorn natural.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera; la vicepresidenta i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, han presentat al batle de Pollença, Bartomeu Cifre; als grups polítics, i als veïns del poble aquest projecte de millora de la carretera que feia mesos que es reivindicava. Precisament, Cladera ha assegurat que entenen "la intranquil·litat dels veïns i el malestar que genera aquesta situació", i ha remarcat que aquest "és un projecte complex perquè s'ajuda "a les necessitats dels veïns" i "garanteix la protecció d'un entorn natural protegit".

Per part seva, Aurora Ribot ha explicat que aquest nou camí permetrà "que els senderistes gaudeixin d’aquest tram de la Ruta de Pedra en Sec de manera segura, i Josep Manchado ha dit que s’ha cercat "una fórmula satisfactòria per a senderistes i veïns amb el mínim impacte paisatgístic possible".

El primer tram, d’una longitud de 725 metres lineals, se situa a la sortida de Pollença. El segon, a l’altura de la bifurcació de la Ma-10 amb el camí vell de Lluc a Pollença, que comprèn 2.485 metres lineals de carretera.

stats