Joventut
Societat 02/02/2023

El Carnet Jove ja és gratuït per fer-lo més accessible

El carnet té uns 450 descomptes a les Balears per a joves d'entre 12 i 30 anys

ARA Balears
2 min
Paradeta informativa sobre la gratuïtat del Carnet Jove a la plaça del Tub

PalmaEl Carnet Jove Europeu a les Illes Balears serà gratuït. Així, tots els joves d'entre 12 i 30 anys que vulguin gaudir de les ofertes que ofereix, ho podran fer sense haver de pagar la taxa d'emissió de 6 euros. Segons ha explicat la consellera d’Afers Socials, a través de l'IBJove en roda de premsa, d'ençà que el Carnet Jove és gratuït des d'aquest mes de gener, les altes de titulars s’ha incrementat significativament respecte dels mesos anteriors. Si al mes de gener de 2022 es varen expedir 364 carnets, al gener de 2023 se n’han expedit 734.

Aquest dijous, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha presentat oficialment la gratuïtat d'aquest servei, en un acte a la plaça del Tub de Palma, amb la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, i el director de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), Tià Lliteres. La consellera ha apuntat que es va preveure la gratuïtat en els pressupostos de 2023. Atesa la situació d'inflació es va considerar que era oportú donar aquesta gratuïtat i s'ha demostrat que ha estat una mesura encertada, ha comentat Santiago.

Carnet Jove arriba gairebé als 33.000 titulars a les Illes Balears, que poden gaudir de serveis, avantatges i descomptes a la Comunitat Autònoma, a la resta de comunitats autònomes i a 30 països d’Europa. Inclou uns 450 descomptes a les Illes Balears. Els avantatges i descomptes del Pack Jove són a partir del 33% i els diaris van del 10 al 20%. A més, el Carnet Jove està vinculat a una assegurança de viatges internacionals. El Carnet Jove es pot descarregar a la seva app o a través del web www.carnetjoveillesbalears.org. En el cas del Carnet Jove financer es pot emetre des de l’aplicació d’Imagin o des de les oficines de CaixaBank.

stats