La setmana que m'espera
Societat 05/03/2022

"M'agraden els formatges italians, són els meus preferits"

La directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, explica com serà la seva setmana

2 min
Carme Castells és la directora de la Fundació Mallorca Literària.

PalmaEntre setmana sempre em despert devers les 7 h i berén de pa de sègol amb tomàtiga i formatge. M’agraden els formatges italians, són els meus preferits, però sobretot m’agraden la burrata i el gorgonzola. Després acompany la meva filla a l’institut i me’n vaig directa cap a Binissalem, on tenim l’oficina. En arribar faig el cafè amb els companys. M’agrada aquest moment perquè feim repàs de les feines del dia. És un espai informal, que uneix molt i en el qual sempre surten noves idees. El dilluns és el dia que coincidim quasi tots els de l’equip, i està molt bé arrancar així la setmana.

Justament la setmana que m’espera és una de les que més m’agraden de l’any. És la ‘setmana gran’ a ca nostra: dia 8 la meva filla Clara fa l’aniversari; dia 9, el meu marit, i dia 10, el meu fill Max. Ja fa uns anys que ho celebram fent un petit viatge tots quatre, i enguany serà una escapada a París. En tenim moltes ganes, perquè l’any passat no ho vàrem poder fer: el darrer va ser el març del 2020, i tornàrem a Mallorca just uns dies abans del confinament. Dia 8 de març és un dia ben especial, perquè, a més de ser el Dia de la dona, és el meu aniversari com a mare, i aquesta coincidència m’encanta. Sent que hi ha molt a reivindicar i que cal feminisme cada dia de l’any. El 8 de març el visc amb aquest esperit de sororitat, de lluita compartida i pensant en la meva maternitat, de fer la baula necessària amb els meus fills.

Normalment, no tenc cap setmana igual. Tenc el despatx al museu de Binissalem, però també sovint vaig a les seus de Sant Joan o Santanyí. Dimecres tenim una reunió de preparatius de la Casa Blai Bonet, i ara estam concretant tots els continguts de la museografia. La meva feina implica la meva passió, que és la literatura, i això suposa que sempre estic envoltada de lectures. Però també necessit desconnectar. Quan som capaç de ficar-me dins una lectura, en gaudesc moltíssim, però això sol ser els caps de setmana, que és quan tenc temps lliure. En aquest moment, damunt el comodí tenc el darrer llibre de Sebastià Alzamora. Si no l’he acabat abans, el duré a l’avió per llegir-lo.

Entre setmana desconnect amb una sèrie, al vespre. Ara mateix miram Fúria, a la plataforma Filmin, i amb la meva filla ara també miram Anatomia de Grey. De pel·lícules no en miram moltes, la darrera que vaig veure va ser Madres paralelas. És cert que no faig esport i és una assignatura pendent, però no sempre trob el temps de fer-ne.

M’agrada molt la cuina, però entre setmana feim cuina de supervivència perquè el dia no dona per a més. Els caps de setmana sí que hi dedic més temps. Els meus plats estrella són el frit de freixura i una recepta de pollastre o gambes amb curri. Si tenc convidats i faig alguna d’aquestes dues receptes sé que agradarà. Però si he de triar un plat preferit, em qued amb les pilotes de ma mare.

stats