Solidaritat
Societat 17/01/2024

Càritas Mallorca i Eroski han recollit més de 150.000 quilograms de roba el 2023

Les peces donades procedeixen de 32 contenidors situats als supermercats que la cadena té a l'illa

ARA Balears
2 min
Un dels contenidors de Càritas

PalmaCàritas Mallorca i Eroski han recollit un total de 154.917 quilograms de roba en bon estat el 2023, a través dels 32 contenidors situats en els supermercats de la cadena. En aquesta línia, les dues entitats han destacat que, per trimestres, entre octubre i desembre es varen recollir 47.365 quilograms, mentre que el primer trimestre de l'any es varen recollir 36.326 quilograms; el segon, 35.110, i el tercer, 36.116. Així mateix, d'ençà que es va iniciar el programa, el 2017, s'han obtingut més de 800.000 quilograms de roba en bon estat.

A Mallorca, el projecte 'Moda re-' ha implicat la feina de 10 persones en contractes d'inserció, 210 contenidors de Càritas de recollida de roba i una planta de transferència, així com tres botigues ubicades a Palma, Inca i Manacor, en les quals es pot comprar la roba recuperada. Pel que fa a la roba dipositada en els contenidors, és recollida setmanalment per l'empresa Eines x Inserció, vinculada a Càritas Mallorca, que s'encarrega de la seva gestió a través del projecte esmentat. La iniciativa, també és d'àmbit estatal, promou la generació d'ocupació a través d'itineraris d'inserció sociolaborals i el consum responsable a través de la reutilització de la roba.

Així mateix, Eroski i Càritas remarquen que l'activitat del projecte no se centra únicament en la recollida i la venda de peces de segona mà, sinó que també es dedica al tractament d'articles tèxtils en les plantes de què disposen a Bilbao, Barcelona i València, on s'extreuen fibres i matèries valuoses per a la indústria, en el marc de l'economia circular, que, cada vegada, guanya més protagonisme en les estratègies de moda de companyies privades, així d'entitats públiques. A més, el projecte constitueix una iniciativa social i solidària que fomenta el consum responsable i la preservació del medi ambient.

stats