Societat 05/03/2021

Les cares de la setmana

ARA Balears
1 min
Les cares de la setmana

Eduard Robsy

El Govern ha posat en marxa el procés d’expropiació de 56 pisos buits propietat de grans tenidors durant un termini de set anys per destinar-los a lloguer social. Es tracta d’una iniciativa pionera a Espanya que prioritza el dret a l’accés a un habitatge per sobre de la propietat privada, un fet que ha escandalitzat la dreta de tot l’Estat. La feina del director general d’Habitatge, Eduard Robsy, i el seu equip ha creat un precedent que es podria replicar a altres comunitats per combatre la crisi social. 

Llorenç Carrió

L’Ajuntament de Palma crearà 214 places d’escoleta de 0-3 anys entre enguany i el 2024, un augment de l’oferta del 20%, perquè es passarà de 1.053 a 1.267 places. La Regidoria d’Educació i Política Lingüística de Cort, encapçalada per Llorenç Carrió, ha aconseguit els doblers necessaris per posar en marxa una ampliació imprescindible per garantir l’ensenyament públic a la capital balear. 250 infants queden sense plaça cada any, però amb els nous quatre centres es podrà reduir la llista d’espera.

Paula Rotger

Paula Rotger fa una passa més en el seu periple pels tribunals per fer justícia en el seu cas de discriminació lingüística i l’eleva al Tribunal Europeu dels Drets Humans. Aquesta treballadora de l’aeroport de Palma va denunciar que en un control de seguretat de la Guàrdia Civil va patir un tracte discriminatori per parlar en català. Un jutjat de guàrdia, l’Audiència Provincial i el Tribunal Constitucional varen desestimar la demanda, però Rotger no es rendeix.

stats