Societat 23/01/2021

Les cares de la setmana

Ara Balears
1 min
Les cares de la setmana

Antonio Oliver

Son Espases és el segon hospital d’Espanya que més ajuda a seqüenciar el covid-19. Aquesta informació és molt útil per prendre decisions a fi de gestionar millor la pandèmia a escala local i global. La feina de l’equip que dirigeix el cap de Microbiologia de l’hospital de referència de les Balears, Antonio Oliver, es fa més imprescindible ara que la crisi sanitària no dona treva. Seqüenciar el virus permet preveure com s’escampa i facilita la identificació de soques provinents d’altres països.

Ignasi Serra

Campanet feminitzarà espais públics que no tenen nom, arran de la iniciativa presentada pel filòleg Ignasi Serra. Proposava canviar els noms dels carrers del municipi, ja que dels 50 que té, 12 fan referència a homes i només un està dedicat a una dona: el de Santa Catalina Tomàs. Va escriure la seva preocupació als quatre partits que formen l’Ajuntament i només li contestà MÉS per Campanet, que també va presentar una moció. Aquesta setmana s’ha aprovat feminitzar alguns espais.

Víctor Sánchez

Víctor Sánchez, propietari d’un restaurant de Palma, va esdevenir l’heroi d’una part del sector en convocar la manifestació del 12 de gener contra les restriccions sanitàries. Aleshores, ja increparen alguns periodistes d’IB3. Ara, erigits en el col·lectiu La Resistencia, han continuat l’ofensiva contra els mitjans. Enla roda de premsa per anunciar la protesta de divendres, els organitzadors vetaren l’entrada a l’ens públic i a l’ARABalears perquè “no estaven convocats”.

stats