Societat 26/06/2020

Les cares de la setmana

Ara Balears
1 min
Les cares de la setmana

Alicia Sintes

Un grup d’investigadors de la Universitat de les Illes Balears, liderat per la doctora Alícia Sintes, ha participat en el descobriment de la fusió d’un forat negre amb un objecte misteriós. La troballa és molt important per a la comunitat científica internacional perquè qüestiona l’existència del forat negre en la distribució de masses. La seva mida és massa petita per ser un forat negre i molt gran per ser una estrella de neutrons. Aquest senyal de gravetat es va detectar a la Terra a l’agost de l’any passat.

Sebastià Taltavull

“Immediatament”. Així és com va reaccionar el Bisbat de Mallorca davant la denúncia d’un jove al religiós Gaspar Alemany per abusos sexual. El Bisbat, al capdavant del qual es troba Sebastià Taltavull, va fer un comunicat dilluns per anunciar que apartava el missioner dels seus càrrecs i per reivindicar la “protecció dels menors i dels més febles”. Fins ara, Alemany era professor i administrador de les parròquies Sant Sebastià i Beat Ramon Llull de Palma i anteriorment va ser prior de Lluc.

Joan Monjo

Lluny de retractar-se de la decisió de mantenir Joan March com a fill il·lustre de Santa Margalida el 2018, el batle de Santa Margalida, Joan Monjo, pretén ara esquivar la Llei de memòria històrica falsejant els registres històrics de l’Ajuntament. L’equip de govern de Santa Margalida preveu aprovar en el proper ple la modificació del nomenament de March del 1956 per suprimir la justificació de la distinció pels serveis del banquer de Franco al bàndol sublevat.

stats