Societat 15/08/2020

Les cares de la setmana

Ara Balears
1 min
Les cares de la setmana

Marga Duran

L’IBDona, que dirigeix Maria Duran, ha començat a registrar les dones que han denunciat casos de violència masclista amb informació més detallada, com ara si tenien contractes temporals o si estaven de turisme. El 2021 ja es disposarà d’aquestes dades, que permetran fer una anàlisi més acurada de l’impacte de la violència de gènere a les Illes. A més, l’Institut mantindrà el xat de WhatsApp per atendre les consultes més discretament,que va habilitar al començament de la pandèmia.

Jesús Jurado

La Secretaria de Memòria Democràtica ja treballa en una segona fase d’exhumació al cementeri de Son Coletes, que es té previst incloure dins el tercer Pla de fosses de les Illes Balears. En la primera fase, s’ha conseguit localitzar 18 víctimes del franquisme. Entre aquestes restes, han aparegut els cossos de dues dones, enterrades juntes, una damunt de l’altra, que varen ser cobertes amb calç viva. També s’han localitzat les restes, com a mínim, de sis milicians de les tropes de Bayo.

Pedro Sánchez

Pedro Sánchez va fer una breu compareixença davant la premsa a Miravent després de reunir-se amb Felip VI. El president va evitar parlar sobre la situació del rei emèrit, al·legant que la conversa amb el rei era confidencial. Tampoc va respondre les preguntes sobre la imputació de Podem i no va assegurar que implementaria cap de les peticions de la presidenta Francina Armengol, com ara l’ampliació dels ERTO de les Illes Balears.

stats