Les cares de la setmana

Josep de Luis

L’Obra Cultural Balear, presidida per Josep de Luis, va fer dissabte passat una demostració de força amb milers de persones que clamaven per la llengua, la cultura i els drets civils en la Diada per la llengua. De Luis va aprofitar per exigir “polítiques decidides, valentes i transversals”, alhora que va lamentar que el català encara sofreixi “les seqüeles dels atacs patits durant el quadrienni negre de Bauzá”. També va expressar la seva decepció amb els governants durant el posterior Govern d’esquerres.

Marc Pons

El conseller de Territori, Marc Pons, va donar a conèixer dijous les noves empreses adjudicatàries que han de gestionar el transport públic a Mallorca escollides per la mesa de contractació. Aquest fet implicarà una millora substancial de les condicions, com la renovació de gairebé tota la flota d’autobusos, la majoria dels quals seran elèctrics, híbrids o es mouran amb gas natural. Un acord ben necessari, davant l’obsolescència de molts autobusos i que, malgrat tot, arriba un any i mig tard.

Carmen Planas

Els empresaris representats per la patronal CAEB, presidida per Carmen Planas, escenificaren dijous el rebuig a l’Impost de Turisme Sostenible votant en contra del pla per distribuir els fons d’aquest tribut durant el 2019 arran de “l’absència de diàleg” de l’Executiu balear. Aquesta passa s’ha fet en plena campanya electoral i en un moment en què la continuïtat d’aquest impost és posada en dubte pels partits polítics de la dreta i fins i tot per El Pi.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF