Meteorologia
Societat 27/08/2023

La tempesta xopa les Balears

Les pluges, tempestes i vents han deixat gairebé 90 incidències

ARA Balears
2 min
Alerta groga a Mallorca i Menorca per pluges

PalmaLa tempesta xopa les Balears. L'avís taronja per pluja i tempesta està activat, així com l'avís groc per fenòmens costaners. En concret, el Servei d'Emergències 112 alerta de precipitació generalitzada a totes les Balears; de vent i onatge de 2 a 4 metres a la costa i de rissaga a Ciutadella (Menorca), per la qual cosa demana precaució.

El Servei d'Emergències 112 ha informat que la pluja, la tempesta i el vent han deixat un total de 86 incidències, fins a les 12.00 hores, a Mallorca i Eivissa. La majoria d'incidències registrades fins ara s'han degut a la caiguda d'arbres (37) i despreniments (18). Per illes, a Mallorca s'han comptabilitzat 84 incidents, fins aquest migdia, 49 dels quals han tingut lloc a Palma i 24 a Calvià; mentrestant, a Eivissa s'han registrat un total de dues incidències.

Per la seva banda, l'Aemet informa que s'està registrant precipitació acumulada en una hora de 40 l/m² i una tempesta que pot causar vent molt fort i calabruix de 2 centímetres.

Des de l'Ajuntament de Palma, han informat que s'ha tancat el castell de Bellver, part del passeig del Molinar i del passeig Sagrera per risc de caiguda d'arbres.

L'Ajuntament de Calvià, per part seva, ha explicat que han tancat l'accés a Punta Balena Ma-12 per acumulació d'aigua i també diversos carrers.

A més, el consistori calvianer ha informat que una dona embarassada ha estat traslladada al PAC després d'haver-li caigut un rètol a sobre. Això l'ha feta caure a ella a terra i s'ha fet talls a la cama. D'altra banda, dos nins han estat arrossegats pel vent en un matalàs inflable a la platja d'Illetes. Han estat localitzats en unes roques. Així mateix, mitjans aeris i marítims cerquen una persona amb caiac a la zona de les illes Malgrats.

Pel que fa a Ports IB, ha anul·lat les reserves de tots els camps de boies del Govern balear fins dimarts a causa de la previsió meteorològica. La Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua ha avisat que els camps de boies no estan preparats per fer front als fenòmens meteorològics previstos per als pròxims dies. Per aquest motiu, s'ha fet una crida per si encara queda algun usuari amarrat a la zona a fi que cerqui refugi en un port proper, ja que les boies es troben en zones que no tenen protecció.

L'112 ha explicat també que està activat l'Índex de Gravetat 1 del Pla Meteobal per pluja i tempesta a totes les Balears, i ha demanat que s'estigui alerta per fortes ratxes de vent i possibles mànegues marines. 

stats