Educació
Societat 22/11/2022

La 'Cantata de la Disputa de l'Ase' obre els actes de commemoració del 40è aniversari de PalmaEduca

En l'actuació hi han participat la Banda Municipal de Música de Palma, un grup d'actors i un parell de corals infantils

ARA Balears
2 min
Actuació 'Cantata de la Disputa de l'Ase' a l'Auditorium de Palma en l'acte de presentació del 40 aniversari de PalmaEduca.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, i el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, han presentat aquest dilluns els actes de celebració del 40è aniversari de PalmaEduca, organitzats per l'àrea d'Educació que ha tingut lloc a l'Auditòrium de Palma.

D'una banda, Hila ha remarcat la importància de la tasca feta per PalmaEduca els darrers 40 anys i ha declarat que "l'educació pública universal és un dels pilars bàsics del nostre sistema democràtic i és un orgull poder celebrar avui l'aportació que ha fet l'Ajuntament de Palma en aquest sentit".

El 1982 l'Ajuntament va crear el Departament de Dinàmica Educativa amb l'objectiu principal de la dinamització d'equips de renovació pedagògica per tal d'assolir una escola arrelada en el seu medi, el barri, la ciutat, coneixedora de la seva cultura, història i llengua. 40 anys després, s'aprofita l'oportunitat per recuperar i donar veu als protagonistes de les actuacions executades, experiències pedagògiques amb materials didàctics, programes i actuacions.

Per la seva banda, Carrió ha declarat que "amb la constitució dels primers ajuntaments democràtics, Palma creava una Regidoria d'Educació amb la intenció de treballar amb la comunitat educativa i contribuir a resoldre les mancances de les escoles i orientar-les cap a la renovació pedagògica".

Durant l'acte de presentació, la Banda Municipal de Música de Palma, acompanyada d'un grup d'actors i les corals del CEIP Rafal Vell i l'Escola de Música Municipal de Palma, ha interpretat la Cantata de la Disputa de l'Ase. Tant Hila com Carrió han agraït la participació en l'acte de tota la comunitat educativa, músics, actors i cantaires, i especialment el coordinador de l'obra, Joan Avellaneda, i el degà de la Facultat d'Educació de la Universitat de les Illes Balears, que han col·laborat no sols en l'obra, sinó treballant en els diferents projectes educatius de l'àrea.

El pròxim acte tindrà lloc aquest dimecres 23 de novembre a les 19 hores a Es Baluard, amb la presentació del llibre Palma, 40 anys d'aprendre i compartir, de Joan Avellaneda i la conferència L'Educació municipal a Palma, 40 anys del degà de la Facultat d'Educació, Miquel Oliver.

Dimecres dia 30 de novembre és el Dia de les ciutats educadores, i s'ha programat l'activitat del Patronat Municipal Escola d'Infants Paratge lúdic, que es farà a l'Escola d'Infants de Can Alonso, de les 16 a les 18 hores i estarà adreçat a infants de 0 a 3 anys amb les seves famílies.

Així mateix, també es faran actes commemoratius d'aquest aniversari a diferents centres educatius de la ciutat de dia 28 de novembre al 2 de desembre.

stats