La setmana que m'espera
Societat 26/02/2022

"Cant dues cançonetes als meus fills abans d'anar a dormir"

El músic Pau Debon explica com serà la seva setmana

2 min
Pau Debon.

Palma El despertador sona a les 6 h del matí i em prenc una hora o horeta i mitja per fer exercici. Faig bicicleta el·líptica perquè tenc el genoll fotut. Després, em dutx i berén d’un cafè amb llet i torrades amb tomàtiga. Ens vestim i acompany els meus dos fills a escola. Els dilluns, dimecres i divendres els hi acompany amb la furgoneta i després me’n vaig a fer feina. Els altres dies hi anam a peu i, després, m’atur a berenar a l’Economat. Aquests són els dies que hi ha assaig d’Antònia Font.

Sigui com sigui, sempre intent dinar a ca nostra perquè m’agrada. L’horabaixa, acompany els meus fills a les activitats extraescolars; el gran fa futbol i el petit, escalada. Els dies que tenc assaig, però, he de fer la feina que no he fet al matí. El dimarts d’aquesta setmana n’Arnau, el fill gran, té partit, així que l’hi acompanyarem. Una cita ineludible és el sopar setmanal amb els amics. Es diu el sopar de champions perquè fa molts anys que vam començar per veure el Barça. Ara ja no només parlam de futbol, sinó d’un poc de tot, de política i pardalades, en general. Darrerament, però, parlam molt de poesia. En concret, d’ençà que l’escriptor Pere Suau, que forma part del grup d’amics, va guanyar el premi Marià Manent de poesia amb Cignes Tenebrosos, amb el qual Toni Bujosa i jo vam col·laborar musicant i cantant alguns poemes a les presentacions. L’endemà del sopar no m’aixec prest perquè he fet dues cerveses i m’estim més aprofitar per dormir abans d’anar a fer feina.

Els vespres solem estar bastant cansats i anam a dormir a les 22.30 h o a les 23 h. Abans, sopam tots quatre junts i mentre un arregla la cuina, l’altre s’encarrega dels nins. Si em toca a mi, sempre els cant dues cançonetes amb la guitarra abans d’anar a dormir. Tampoc em puc oblidar de donar menjar a les cusses i acabar d’enllestir-ho tot. No sempre tenim temps de mirar sèries perquè ens quedam adormits. Hi va haver una temporada bastant seriòfila, però en els darrers temps no n’acabam d’enganxar cap i solem llegir una mica.

Els caps de setmana són per a la família. Els dissabtes dematí n’Arnau sol tenir partit i si juga fora ens aturam a dinar. L’horabaixa sortirem a passejar per aquí a prop, pel poble, Bunyola. Els diumenges aprofitam per anar d’excursió i sempre s’hi acaben apuntant amics o padrins. A més, els caps de setmana també faig bastanta feina per la terra.

De moment, el retorn d’Antònia Font no m’ha canviat la rutina, excepte pels assajos. Quan quedam també aprofitam per organitzar els concerts i aclarir dubtes. Quan gravam ho feim de manera individual, per no emprenyar. Quan surti el disc a final de març haurem d’anar més a Barcelona. De fet, en el primer concert hi anirem una setmana abans. Estam molt il·lusionats perquè veim que les cançons agraden. Quedarà un directe vistós.

stats