Societat 30/01/2020

La Policia Local de Palma envia a Son Reus els tres cans de la Unitat Canina

Guillermo Amengual, activista en defensa dels animals, ha qualificat de "malvats" tant l'Ajuntament com el cos policial

Ara Balears
1 min
Son Reus fa 40 anys

PalmaLa Policia Local de Palma donarà en adopció els tres cans que formaven l'extinta Unitat Canina del cos policial. Els cans –una cussa de la raça labrador, un pastor alemany i un pastor belga– seran traslladats a la canera de Son Reus de Palma, segons han informat diferents mitjans de comunicació.

Quan es va suprimir la unitat, els cans estaven a càrrec de tres policies de Sant Ferran, però ara Cort ha pres la decisió de traslladar-los al centre municipal de Son Reus per trobar-los una família, segons ha informat Mallorcadiario i han confirmat fonts policials a l'ARA Balears. La Unitat Canina (Ucan) de la Policia Local de Palma es va crear durant el mandat de Mateu Isern, l'any 2011. L'any passat es va decidir eliminar-la pel seu elevat cost de manteniment.

Guillermo Amengual, activista en defensa dels animals, ha qualificat, en un comunicat, de "malvats" tant l'Ajuntament com la Policia Local de Palma per "abandonar aquests tres cans". Assegura que en qualsevol altre país "aquests animals serien condecorats i retirats amb honors, però aquí s'abandonen com si fossin mercaderia".

stats