Societat 12/07/2021

El cànon de sanejament finançarà dos projectes que reduiran els vessaments a la badia de Palma

Emaya rebrà 6 milions d'euros per a l'execució de les obres

ARA Balears
1 min
La platja de Can Pere Antoni de Palma, durant l'estat d'alarma a causa del coronavirus.

L'Executiu balear ha anunciat aquest dilluns que el cànon de sanejament finançarà dos projectes que reduiran els vessaments a la badia de Palma. El Consell de Govern ha autoritzat la despesa de 6 milions d'euros per executar els projectes: les obres de la nova Estació d'Impulsió (EI) del torrent Gros i col·lector a la depuradora de Palma i una canalització des de l'EI del Portitxol fins al col·lector interceptant.

Així, la primera actuació, amb una quantia pressupostada de 4,8 milions d'euros, consisteix en la construcció d'una nova estació que inclourà separació de grollers i una bomba amb més potència que l'actual, fet que n'augmentarà la capacitat i permetrà disminuir els vessaments d'aigües mixtes a la mar.

A més, la infraestructura evitarà la infiltració d'aigua salinitzada en el bombeig, n'augmentarà l'eficiència i facilitarà que la reutilització de l'aigua sigui efectiva. El col·lector unirà l'EI amb la depuradora.

Pel que fa a la canalització des de l'estació d'impulsió del Portitxol fins al col·lector interceptant, el pressupost del projecte és d'1,2 milions d'euros i consisteix en l'execució d'una conducció polietilè de 800 mm de diàmetre.

stats