Societat 28/01/2022

Can Misses trasllada tres pacients crítics a la privada per la pressió a les UCI

L'hospital eivissenc té ara com ara les unitats de crítics gairebé plenes, amb vuit ingressats per covid-19 i sis més per altres patologies

2 min
Ambulàncies del SAMU en una imatge d'arxiu.

PalmaLa pressió a les unitats de cures intensives de Can Misses han obligat a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera a traslladar tres pacients crítics a la clínica privada Nuestra Señora del Rosario. Ara com ara, ja s'ha fet el trasllat d'un malalt crític amb covid-19 i un altre amb altres patologies. Pel que fa al tercer pacient, ja està activat el desplaçament amb el SAMU 061, segons han informat fonts de l'àrea sanitària.

L'hospital públic eivissenc té gairebé totes les UCI habilitades (un total de 15) ocupades. Ahir a darrera hora hi havia vuit ingressos per covid-19 i cinc més per altres patologies. A més, aquest matí ha ingressat una dona embarassada de 36 setmanes, positiva en covid-19, procedent de Formentera. La dona, que està estable, està controlada per Medicina Interna i els especialistes d'Obstetrícia.

La directora gerent de l'àrea de Salut, Carmen Santos, ha explicat que fan trasllats i no amplien encara més les UCI perquè "intentar mantenir al màxim tota l'activitat quirúrgica i també les consultes externes" perquè l'impacte del coronavirus "sigui menor en la resta de patologies". Amb tot, per la pressió actual, han hagut d'ampliar els professionals de Medicina Interna i Pneumologia i, per tant, han hagut de disminuir les consultes externes.

Santos també ha contat que contemplen fer desplaçaments, si cal, a altres hospitals públics illencs. Així "esperem donar solució a tota la demanda assistencial d'aquesta sisena onada". La setmana que ve "serà la més crítica, la més dura de contenir, pel nombre d'ingressos que estem tenint", ha assenyalat la directora gerent.

Cal recordar que, a principis de l'any passat, la Conselleria de Salut i la patronal de la sanitat privada varen signar un conveni que marcava les condicions per derivar pacients amb coronavirus a centres privats quan es necessiti rebaixar la pressió assistencial als hospitals públics. El conveni també preveu que es derivin pacients amb altres patologies si algun centre públic en té necessitat a causa de l'emergència sanitària.

stats