Societat 30/04/2020

La campanya de risc d'incendis forestals de les Illes Balears es posa en marxa aquest divendres

Els treballadors s'hauran d'adaptar a les mesures de protecció sanitàries generades pel coronavirus

Ara Balears
2 min
S'ampliarà la flota de vehicles perquè cada treballador vagi en un seient

PalmaDemà, divendres 1 de maig, arranca la campanya de risc d'incendis forestals i durarà fins dia 15 d'octubre. L'objectiu és posar en marxa totes les mesures preventives per tal de protegir els boscos, però enguany es presenta "com una campanya atípica, perquè s'ha d'adaptar a aquesta nova situació generada per la pandèmia del coronavirus", ha dit el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir.

Els treballadors "seguiran les mesures del servei de prevenció del Govern i les recomanacions de les autoritats sanitàries", ha assenyalat el conseller. Per exemple, "es donarà prioritat a l'actuació de l'operatiu terrestre i a la brigada helitransportada i només volaran junts si és necessari anar a una altra illa a un punt en el qual no es pot anar per terra", ha afegit el gerent de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), Joan Ramon. També s'ampliarà la flota de vehicles perquè cada treballador vagi en un seient, i tots duran equips de protecció individuals.

En concret, formaran part de l'operatiu 350 efectius de l'Ibanat, cossos d'agents de medi ambient i els tècnics de la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat. També hi haurà un total de deu mitjans aeris, "set a Mallorca, dos a Eivissa i un a Menorca", destaca Ramon.

De fet, des del mes de gener fins ara, a Balears hi ha hagut 18 incendis forestals que, en total, han afectat 24,48 hectàrees. 16 han afectat superfícies inferiors a una hectàrea. En aquest sentit, Mir ha demanat als ciutadans "una responsabilitat absoluta" davant les pràctiques de potencial risc d'incendi" i ha recordat que "el 90% són provocats".

Mir ha recordat que continuam amb un escenari d'emergència climàtica i que "la setmana que ve" les Illes patiran "una onada de calor molt important, que podria arribar als 30 graus", una situació que marca la tendència cap a un "estiu molt càlid".

stats