Nadal
Societat 28/11/2023

La campanya 'Palma, tot un centre de diversió' arriba per dinamitzar el comerç aquest Nadal

En total, hi haurà més de 40 atraccions per als infants repartides per la ciutat

ARA Balears
3 min
Presentació de la campanya 'Palma, centre de diversió'

PalmaLa campanya 'Palma, tot un centre de diversió', impulsada per la Federació Patronal d'Empresaris de Comerç de les Balears (Afedeco) i l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco), ha tornat per dinamitzar el comerç de la ciutat i reunir les famílies entorn de l'oci i la diversió durant les festes de Nadal. Així, ambdues patronals han informat que el seu president, Antoni Gayà, i la vicepresidenta, Carolina Domingo, respectivament, han presentat aquest dimarts la campanya de Nadal, concretament a partir d'aquest dimarts 28 de novembre i fins al pròxim 20 de gener.

A la presentació de la campanya, en la qual han participat el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma, hi han assistit el director insular de Comerç, Alfredo Arias; la consellera de Comerç de Cort, Lupe Ferrer; el director general de Comerç, Toni Fuster; el president del gremi de firaires, Guillermo Cerdá, i el director general d'Autònoms, Juan Antonio Tormo. Com és habitual en aquesta campanya, les dues patronals de comerç han anunciat que durant dos mesos Palma acollirà 45 atraccions, una pista de gel i un tren que recorrerà els principals carrers de Palma amb dos recorreguts diferents, un pels principals carrers del centre i un altre que recorrerà la zona de l'Eixample. Tots dos tenen un cost, per a clients de comerços, d'un euro per trajecte. L'objectiu d'aquesta campanya és, segons ha manifestat el president d'Afedeco, "l'animació i la dinamització comercial, que combina l'oci amb l'activitat comercial durant el Nadal".

En aquest sentit, la vicepresidenta de Pimeco, Carolina Domingo, ha valorat molt positivament activitats com aquesta, que "animen els ciutadans a sortir al carrer i a fer ciutat i activen les compres en el petit comerç". Des de les dues patronals de comerç s'ha afirmat, a més, que aquesta iniciativa pretén oferir un motiu més perquè la gent surti als carrers comercials a gaudir de l'animació i de l'entorn nadalenc i oferir als comerciants la possibilitat d'augmentar les seves vendes gràcies a la major afluència de gent.

Per part seva, la regidora de Comerç de Cort, Lupe Ferrer, ha felicitat les patronals del sector per promoure un any més aquesta iniciativa amb l'objectiu de dinamitzar la ciutat durant les festes de Nadal. "La campanya 'Palma, tot un centre de diversió' aconsegueix cada any consolidar la nostra ciutat com un punt de referència actiu i atractiu de les compres nadalenques", ha afirmat l'edil.

Ferrer ha explicat que per a Cort aquesta campanya és d'interès general, per la qual cosa des de PalmaActiva i l'àrea de Comerç es fan tots els tràmits necessaris perquè totes les activitats puguin tenir el seu espai. "Volem que la gent gaudeixi de la nostra ciutat a través dels nostres comerços. Passejant i comprant feim ciutat", ha destacat la regidora d'Economia i Comerç. El regidor ha afirmat, així mateix, que gràcies a aquesta campanya, Palma s'omple de diversió durant les festes de Nadal, "per això des de l'Ajuntament es continuarà donant suport a aquesta iniciativa, ja que com a consistori es defensa el comerç de proximitat, que genera activitat econòmica i llocs de treball".

La campanya 'Palma, tot un centre de diversió'

La campanya, com en edicions anteriors, consisteix a col·locar diferents atraccions infantils en diversos punts. Per exemple, enguany s'han instal·lat a Eusebi Estada un castell inflable i altres atraccions. Al parc de les Estacions també hi haurà llits elàstics, un drac, una megagranota i un mini scalextric. Els vianants també podran degustar fruits secs i castanyes dels venedors ambulants. A més, en aquesta zona s'ha instal·lat la pista de patinatge.

Així mateix, a la plaça de les Columnes s'han muntat un castell inflable i llits elàstics, a més d'un lloc de xurros. Mentrestant, a la plaça de Madrid, s'han instal·lat una pista americana i un castell inflable per als amants de Harry Potter. I, a la plaça del Mercat, tres atraccions més. A la plaça Major, s'han instal·lat dos castells, una olla infantil i una caseta del Pare Noel. A la plaça de Miquel Dolç, un globus inflable, llits elàstics i una olla infantil. A la plaça de l'Olivar, cinc atraccions, llits elàstics i dos castells inflables, a més d'una xurreria. I a la plaça de París, a més de venda de llaminadures i de xurros, s'han muntat llits elàstics i un castell. Finalment, a la plaça de Santa Pagesa hi ha un jumping, una pista americana i un castell inflable. A la plaça del Wifi es podrà gaudir de llits elàstics i un matalàs inflable. En total, hi ha més de 40 atraccions de fira perquè els infants gaudeixin del període nadalenc.

stats